Янукович про МВФ: ми не малі діти, на солодкі цукерки не йдемо

Вівторок, 26 листопада 2013, 19:22

Президент Віктор Янукович заявив, що вимоги Міжнародного валютного фонду щодо підняття тарифів на житлово-комунальні послуги для населення є неприйнятними.

Під час інтерв’ю журналістам українських телеканалів він розповів, що протягом останніх трьох років представники Євросоюзу проголошували умовою надання Україні технічної допомоги в розмірі 610 млн. євро підписання угоди з МВФ щодо надання Україні кредиту на умовах цієї організації.

"З 2010 року три роки поспіль цю цукерку у красивій обгортці нам показували і казали: "Ви їх (кошти МВФ) отримаєте, коли з МВФ підпишете угоду". Не треба нас так принижувати. Ми не малі діти, на солодкі цукерки ми не йдемо", - заявив Янукович.

"Ми серйозна європейська країна, а МВФ каже: "Підніміть тарифи для населення, заморозьте заробітні плати і пенсії" і так далі. Я на це ніколи не піду", - зазначив президент.

За його словами, переговори з МВФ виявилися безрезультатними.

"Наші розрахунки на те, що нам допоможе Міжнародний валютний фонд, завершилися нічим. Я особисто вів переговори з МВФ на високих рівнях і в Україні, і в Сполучених Штатах. Ми отримали негативну відповідь", - підкреслив Янукович, цитує його прес-служба.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування