Янукович розповів про "пакет намірів" з Путіним і "емоції" Фюле

Середа, 27 листопада 2013, 09:46

Президент Віктор Янукович заявляє, що напрацював з президентом Росії Володимиром Путіним "пакет намірів" щодо багатьох проблемних питань двосторонніх відносин.

Про це він розповів в інтерв`ю українським телеканалам.

Янукович нагадав, що за останній час він зустрічався зі своїм російським колегою тричі. На жодній з них конкретних домовленостей не було досягнуто, але був напрацьваний "пакет намірів".

Росія висунула претензію, що Україна не узгодила з РФ питання про асоціацію з ЄС, і це не відповідає стратегічним стосункам.

Янукович наголосив, що для того, аби вирішити ці неузгодженості потрібно сісти у трьохсторонньому форматі й узгодити розбіжності. Президент наголосив, що після підписання угоди з ЄС це було б робити вже пізно.

За словами Януковича, уряд Росії "дуже серйозно розглядає питання пошуку компромісів", коли питання, які зачіпають три сторони, буде винесено на розгляд у форматі Україна -РФ-ЄС".

Президент сказав, що "частково розповів" про це єврокомісару Штефану Фюле.

За словами Януковича, Фюле емоціонально відреагував на це, мовляв: "Все що стосується ваших відносин з Росією - ми не хочемо мати жодного стосунку, а що стосується наших із вами стосунків, то ми не хочемо, щоб тут була Росія".

Янукович каже: "Такого не буває. Це все занадто переплетено. Там де, пересікаються інтереси, потрібен тристоронній формат".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування