Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров пояснив, нащо йому Росія у переговорах з ЄС

Середа, 27 листопада 2013, 10:07

Україна ініціює тристоронні консультації з ЄС і Росією, бо не змогла домовитись із ними окремо.

Про це заявив на засіданні уряду прем'єр міністр України Микола Азаров.

За його словами, 3 роки велись переговори як з ЄС, так і з Росією.

"Ці переговори окремо з кожним партнером не привели до врегулювання протиріч", - заявив Азаров.

Він нагадав про рішення керівників Митного союзу, що "після підписання Угоди про асоціацію з ЄС для України фактично буде скасовано режим вільної торгівлі з країнами Митного союзу".

"Це означає, що негайно втратять роботу біля 400 тисяч українських робітників, а далі навіть важко порахувати, скільки іще… стало зрозуміло, що це не умоглядний розвиток подій, це – реальність", - пояснив Азаров.

У той же час він заявив, що "Європейський Союз не дав практичної відповіді" на прохання України щодо "пошуку компенсаторів втрат України від закриття ринків Митного союзу".

"Ми не отримали жодного підтвердження щодо підтримки з боку європейських і світових фінансових інститутів", - заявив Азаров.

Він нагадав про " абсолютно неприйнятні" умови МВФ.

"Президент і уряд отримали чіткий сигнал, що наші європейські партнери не вплинули на позицію МВФ... Вони навіть не змінили прив’язку досить умовної фінансової допомоги від ЄС до відновлення програми з МВФ", - обурився прем'єр.

За його словами, виконання цих умов привело б "до соціального колапсу і дискредитації курсу європейської інтеграції України в очах наших людей. Уряд не може ігнорувати такий очевидний сценарій".

Оскільки проблеми виникли за участю Росії, то й вирішувати їх Азаров пропонує з Росією.

"Вони виникли, як видно, в трикутнику інтересів України, ЄС і Росії. Тому логічно і успішно їх можна вирішувати у тристоронньому форматі", - пояснив прем'єр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування