Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Косультації з Росією можливі лише після підписання асоціації - Коваль

Середа, 27 листопада 2013, 12:10

 Тристоронні переговори у форматі Євросоюз-Україна-Росія можливі після підписання угоди про асоціацію між Україною і ЄС.

Таку думку висловив голова делегації ЄП в комітеті парламентської співпраці Україна-ЄС Павел Коваль, пише "Інтерфакс-Україна".

"Це може бути тільки після підписання угоди про асоціацію", - сказав він в середу у Києві.

При цьому Коваль пояснив: "Якщо взагалі такі переговори проводити до підписання угоди про асоціацію, Україна буде в такій самій позиції, як УРСР за часів Радянського Союзу в Організації Об'єднаних Націй".

Він також вважає, що до саміту у Вільнюсі ще все може перегратись.

"Сьогодні як політик я ще не говорив би про "план Б" – ми ще маємо аж два дні", - заявив він під час медіаклубу в середу в Києві.

При цьому він зазначив, що після заяви прем'єр-міністра Миколи Азарова, яка була несподіваною, ситуація ускладнилася.

Тим часом Коваль зауважив:"Якщо ми подивимося на українську історію останніх десяти років, багато було таких ситуацій, коли були несподівані заяви, але й багато несподіваних рішень останньої секунди".

На його думку, на сьогодні немає юридичних протиріч для підписання угоди про асоціацію на саміті Східного партнерства у Вільнюсі.

"Нехай ті люди, які повинні працювати, працюють до останньої секунди. Це завдання дипломатів і політиків - не опускати руки", - заявив він.

Як відомо, в інтерв'ю телеканалам президент Віктор Янукович заявив, що готовий підписати Угоду у Вільнюсі, якщо там запропонують реальний план стабілізаційного фонду для України у розмірі до 160 мільярдів євро. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування