Євродепутат пропонує Януковичу "план порятунку Вільнюса"

Середа, 27 листопада 2013, 12:30

Президент України Віктор Янукович до саміту "Україна - ЄС" у березні має розробити план трансформації України, а ЄС - план технічної та фінансової допомоги.

Такий план для "порятунку вільнюського саміту" запропонував євродепутат Павел Залевський в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Залевський висловив упевненість, що в п'ятницю Угоду про асоціацію підписано не буде, тому "важливо уникнути фіаско саміту".

"Це значить, що в п'ятницю президент Янукович повинен задекларувати, що він почав працювати над майстер-планом трансформації країни, який буде розроблений командою експертів з України та ЄС, міжнародних фінансових інституцій", - каже євродепутат.

"ЄС, у свою чергу, повинен позитивно відреагувати на цей проект і заявити про готовність надати технічну та фінансову підтримку", - деталізував він.

Далі, як вважає Залевський, команда експертів має розпочати роботу вже в понеділок, щоб встигнути розробити такий план до саміту Україна-ЄС у березні 2014 року.

"Ми не говоримо про "легкі гроші", так як ця допомога буде виділятися на підставі оцінки того, що реально робиться. Немає виконання плану - немає підтримки", - пояснив Залевський.

Депутат також висловив жаль, що в останні роки основним предметом обговорення в діалозі Брюсселя і Києва були політичні, а не економічні питання.

"Україні потрібна стійка система трансформації, і це повинно було бути предметом для дискусії, яка велася в останні роки", - констатував він.

Як відомо, президент Віктор Янукович заявив, що готовий підписати Угоду у Вільнюсі, якщо там запропонують реальний план стабілізаційного фонду для України у розмірі до 160 мільярдів євро.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...