Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Квасьнєвський про Україну: ЄС недооцінив Путіна

Середа, 27 листопада 2013, 13:53

Євросоюз недооцінив важливості України для реалізації планів Володимира Путіна щодо створення Євразійського союзу.

Про це заявив екс-президент Польщі Александер Квасьнєвський в інтерв'ю TVN24.

За його словами, ЄС знехтував тим, що було давно відомо.

"Що для Путіна, для Росії питання України абсолютно засадниче, що вони використають усі способи, аби її затримати, це вона потрібна як складник Митного союзу і Євразійського союзу, які є ціллю Путіна", - сказав Квасьнєвський.

Він також звернув увагу, що Росія почала блокаду України ще з літа і супроводжувала її пропагандистською кампанією.

"Європейські інституції недооцінили цього факту. Задовго ми жили в переконанні, що рішення українців таке сильне, що вони не дадуть собі накинути певний спосіб мислення", - пояснив екс-президент.

Квасьнєвський переконаний, що до переговорів з Україною слід скоро повернутись. Але тепер є питання до Європи, чим може допомогти Україні.

Він вважає, що "кільнадцять, можливо 20 мільярдів євро" – це сума, цілком припустима для ЄС, який на порятунок Греції витратив значно більше – сотні мільярдів.

Квасьнєвський також переконаний, що "обов'язком ЄС є тримання дверей відкритими для України, не образитись, не знервуватись і допомогти громадянському суспільству".

Як відомо, президент Віктор Янукович заявив, що готовий підписати Угоду у Вільнюсі, якщо там запропонують реальний план стабілізаційного фонду для України у розмірі до 160 мільярдів євро.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування