Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Азарова пожалілися на "важке, але мудре рішення" і розраховують на МС

Середа, 27 листопада 2013, 13:55

Кабмін, незважаючи на важке рішення, ухвалив мудре рішення взяти паузу в асоціації з ЄС, і практика це підтвердить.

У цьому впевнений урядовий уповноважений з питань співпраці з РФ, країнами СНД, Євразійського економічного співтовариства та іншими регіональними об'єднаннями Валерій Мунтіян, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, що уряд, не дивлячись на важке рішення, прийняло мудре рішення взяти паузу, і практика це тільки підтвердить", - сказав він на круглому столі в середу в Києв.

Мунтіян також переконаний у правильності пропозиції української сторони про тристоронній діалог між ЄС, Україною і Російською Федерацією.

"І те, що Євросоюз від цього відмовляється - це неправильно"  - сказав він.

За словами Мунтіяна, ЄС спочатку говорив про те, що готовий на початковому етапі дати Україні $1 млрд фінансової допомоги, при цьому кредит в $15 млрд, який Україна могла б отримати від МВФ, пропонувався на таких умовах, які він назвав "здачею національних інтересів".

Водночас, за його словами, від Росії Україна може отримати $11,4 млрд фінансових ресурсів вже протягом першого року, а в разі інтеграції з МС, зростання ВВП складе в короткостроковій перспективі 1,5-1,7 %.

"Треба скористатися тим потенціалом, який реально, а не віртуально надають країни Митного союзу", - резюмував він.

Також чиновник підкреслив, що найбільший ринок для України - це ринок Митного союзу, який становить $ 65 млрд, у той час як ринок ЄС - $ 50 млрд.

Крім того Мунтіян зазначив, що в України з Російською Федерацією є спільні проекти на суму $ 56,4 млрд, які не реалізовані повною мірою.

"У разі розриву операційних зв'язків з Росією, Казахстаном і Білоруссю ці країни постраждають, а Україна не виживе", - підкреслив Мунтіян. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування