15 тисяч студентів підуть на Банкову вимагати євроасоціації

Середа, 27 листопада 2013, 14:59

Близько 15 тисяч студентів, які представляють 12 університетів, вирушать з Майдану на Банкову, аби передати звернення до президента Віктора Януковича з вимогою підписати Угоду про Асоціацію.

Про це повідомляє сторінка Євромайдану у Facebook.

Студенти озвучили свої вимоги до президента на Майждані Незалежності в Києві у середу.

Вони зазначають, що розпочали страйки у своїх університетах, самоорганізувалися без спонукань з боку політиків та адміністрації навчальних закладів.

За їхніми словами, переважна більшість молоді, зокрема студентської, підтримує негайне підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Вони вимагають прислухатися до їхнього голосу, оскільки молодь - майбутнє країни.

"Саме молодь житиме в цій країні та розвиватиме її, і ми вимагаємо не забирати в нас цих шансів та можливостей", - сказано у зверненні.

Вони закликають президента невідкладно зустрітись з представниками студентства, які беруть участь у Євромайдані та вимагають:

"1. Виконати необхідні для підписання Угоди про Асоціацію з ЄС умови та публічно проголосити метою Вашого перебування на вільнюському саміті підписання цієї угоди й висловити готовність підписати її 29 листопада.

2. Гарантувати безпеку мирних Євромайданів у всіх містах України, а також відсутність репресій щодо їхніх учасників як під час цих акцій, так і після їх закінчення. Припинити спроби заборон Євромайданів через суд місцевими органами влади", - йдеться у зверненні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...