Фюле: Угоду можемо підписати, щойно Україна буде готова

Четвер, 28 листопада 2013, 09:08

Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом може бути підписана, щойно Київ буде до цього готовий.

Про це заявив єврокомісар із питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле у четвер у Вільнюсі в ході бізнес-форуму в рамках саміту Східного партнерства, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ця пропозиція все ще важлива. Угода про асоціацію може бути підписана тоді, коли Україна буде до цього готова", - сказав він.

Коментуючи рішення уряду України призупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію, Фюле сказав: "Дуже неприємно. Розчарування не лише з боку ЄС, а й з боку українців".

Він також зазначив, що підписання цієї угоди дало б чіткий сигнал інвесторам, що Україна серйозно налаштована на модернізацію.

"Це створило б унікальну можливість згорнути тенденцію зменшень інвестицій і скористатися новими перспективами розвитку переговорів із Міжнародним валютним фондом", - сказав Фюле.

Єврокомісар також наголосив, що Європейський Союз і раніше залишається на своїх позиціях про необхідність забезпечення зростання добробуту громадян України і назвав цю позицію ЄС "жорсткою і впевненою".

Фюле запевнив, що ніхто не ставить Україну перед вибором між поглибленням співпраці з Росією чи Євросоюзом.

"Немає вибору між Росією і ЄС... Ніхто не просить Україну відкликати традиційні угоди з Росією", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування