Президент Європарламенту закликав мужню Тимошенко припинити голодування

П'ятниця, 29 листопада 2013, 10:16

Європарламент глибоко жалкує через те, що Україна в односторонньому порядку вирішила перервати процес підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Про це йдеться у листі президента Європейського парламенту Мартіна Шульца, адресованному Юлії Тимошенко, який передано в рамках саміту Східного партнерства, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Я знаю, що угода була твоєю ціллю. Я висловлюю щирі захоплення, що ти не припиняла і не припиняєш боротьбу за цю угоду", - написав Шульц у листі до Тимошенко.

Президент Європарламенту наголосив, що місія президентів Кокса-Кваснєвського зробила величезну роботу для того, щоб усунути перешкоди, які знаходяться на шляху до підписання угоди.

У листі також зазначається, що незважаючи на всі зусилля місії, питання політично мотивованого правосуддя залишається невирішеним.

"Як президент Європейського парламенту я даю своє слово, що залишуся глибоко відданий меті реалізації цілі місії – звільнення Тимошенко", - сказав він.

Разом з тим Шульц висловив захоплення мужністю Юлії Тимошенко, зокрема щодо її позиції, яка міститься у зверненні до лідерів та парламентів Об’єднаної Європи та закликав Тимошенко припинити голодування, яке вона розпочала на знак солідарності з українцями, які вийшли на Євромайдан.

5 грудня Конференція президентів Європейського парламенту заслухає звіт місії Кокса-Кваснєвського.

Як відомо, 25 листопада екс-прем'єр Юлія Тимошенко оголосила безстрокове голодування, закликаючи "не відступати, йти до перемоги. Якщо 29 числа Янукович не підпише угоду про асоціацію, то зметіть його із лиця землі, разом із його корупційними метастазами".

29 листопада у Вільнюсі відбулася церемонія підписання угод між ЄС та країнами Європейського партнерства, однак з Україною жодних угод підписано не було.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування