ЄС про Україну: Ми не можемо піддаватися на тиск Росії

П'ятниця, 29 листопада 2013, 11:58

Президент Європейської ради, що ЄС готовий допомагати Україні готуватися до підписання угоди з ЄС і боротися проти тиску з боку Росії.

Про це заявив президент Європейської ради Герман ван Ромпей  під час прес-конференції на саміті у Вільнюсі.

"Ми не змогли підписати сьогодні угоду, але двері ще відкриті. Сьогодні підписання немає, бо воно відкладено. Ми сподіваємося, що рано чи пізно Україна буде готова підписати угоду", - сказав він.

"Ми продовжуємо діалог, щоб ми змогли працювати для виконання критеріїв, які має виконати Україна, ми готові допомагати і підтримати технічно у переговорах з Міжнародними фінансовими організаціями", - сказав він.

"Ми продовжуємо йти поряд з Україною по дорозі до підписання угоди… Ми не можемо піддаватися на зовнішній тиск, зокрема від Росії", - наголосив він.

У свою чергу президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу знову заявив, що для угоди про асоціацію між Україною та ЄС не може бути тристороннього формату.

"Тристоронні переговори для нас не прийнятні. Ми провели переговори і парафували Угоду з Україною, і коли ти укладаєш двосторонні угоди, втручання третьої сторони є неприйнятним", - сказав він.

"Для двосторонньої угоди між ЄС і Україною не може бути тристороннього формату", - наголосив Баррозу.

У свою чергу президент Литви, яка головує в Євросоюзі, Даля Грібаускайте заявила, що ЄС сподівається, що Україна змінить своє рішення до 2015 року.

"Ми сподіваємося, що до саміту в Ризі Україна ухвалить усі свої рішення, які будуть корисні самій Україні", - сказала вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...