Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Син Джемільова заявив суду, що вбив друга випадково

П'ятниця, 29 листопада 2013, 16:02

Син екс-голови Меджлісу кримськотатарського народу Мустафи Джемільова Хайсер наполягає, що вбив мешканця Бахчисарайського району Февзі Едемова з необережності.

За словами підсудного, він не знав, що рушниця була знята з запобіжника, повідомляє видання "15 минут".

Хайсер Джемільов звинувачується в убивстві з карабіна, який належить його батькові - народному депутату, екс-голові Меджлісу кримськотатарського народу Мустафі Джемільову. 

Родина підсудного наполягала на тому, що він психічно нездоровий. За словами батька, Хайсер проходив лікування в одній із психіатричних клінік. Однак у цьому місяці експертиза визнала підсудного психічно здоровим.

У ході судового засідання в даній справі у Бахчисарайському райсуді 29 листопада Хайсер Джемільов частково визнав свою провину.

"Я визнаю, що без дозволу взяв карабін, але не визнаю що вкрав, я визнаю, що незаконно його зберігав, але те, що постріл був навмисним, – ні!", - сказав підсудний.

Хайсер Джемільов наголосив, що вбив Февзі Едемова з необережності.

Він розповів, що після одруження переїхав із дружиною в окремий будинок. Дружина працювала, а сам Хайсер займався домашнім господарством. Час проводив, в основному, вдома, і йому було нудно. При цьому він знав, що в розташованому по сусідству будинку батька на третьому поверсі зберігаються його нагороди, архіви й зброя.

"Там ще був відсік під замком, я став шукати ключ і знайшов, там виявився сейф, я відкрив сейф і знайшов там карабін", - розповів Хайсер Джемільов.

За його словами, у ті дні, коли батько був по роботі в Києві, він періодично забирав цю рушницю й боєприпаси до себе, а до батьківського приїзду непомітно повертав усе на місце. За словами Хайсера Джемільова, про це знала лише його дружина. 

"У день, коли Февзі в чергове прийшов, карабін був у мене. Я допоміг йому по господарству, потім пішов дивитися телевізор, а потім став заряджати й розряджати рушницю й розглядати все навколо через оптику карабіна. Я думав, рушниця на запобіжнику. Коли оптика була спрямована на Февзі, за рахунок руху вікна стався постріл", - сказав Хайсер Джемільов.

"Наскрізний вітер штовхнув вікно (скло), а вікно – руку з карабіном", - пояснив він.

Підсудний наголосив, що із загиблим Февзі Едемовим вони були друзями і, якби не трагічна випадковість, убивства не було б. 

Перед початком засідання у п'ятницю стало відомо, що один зі членів суддівської колегії - суддя Тетяна Готовкіна – узяла самовідвід, бо її чоловік проходить у справі Джемільова свідком. Її прохання задовольнили. 

На наступному засіданні суд заслухає свідків.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування