Міліція дізналася, хто "штурмував" АП та КМДА

Неділя, 1 грудня 2013, 19:05

До правопорушень біля адміністрації президента причетні понад 300 радикально налаштованих членів організації "Братство", які діяли під наглядом Дмитра Корчинського

Про це йдеться у повідомленні управління МВС України на сторінці у Facebook .

Крім того, затримані повідомили, що "безлад біля будівлі КМДА супроводжувався представником ВО "Свобода" на прізвище Мірошниченко".

Згідно з повідомленням, "про причетність цих громадян до подій у центрі столиці повідомляють активісти, які нещодавно були затримані правоохоронцями".

Окрім того "неправомірні дії біля Кабінету міністрів були організовані за активної участі близько 100 громадян, дії яких координував громадянин на ім’я Андрій Фещук".

Фото з Facebook МВС України 

Також в МВС звернулися до громадян із закликом надавати інформацію "всіма доступними способами" про провокаторів, які діють під час масових акцій.

"У разі виявлення фактів наявності у когось з учасників масових заходів зброї чи інших заборонених предметів прохання повідомляти про це до органів внутрішніх справ будь-яким доступним способом. Найпростіше це можна зробити з допомогою звернення на телефон спецлінії "102" або до call-центру МВС за номерами (044) 254-91-02 або 0-800-50-02-02 (цілодобово, безкоштовно)", - зазначили в МВС.

Організаторів та учасників акцій просять утримуватися від протиправних дій.

Як відомо, раніше 1 грудня активісти частково вибили вікна та шкло у дверях КМДА та зайшли у приміщення. Пізніше "Свобода" зайняла актову залу КМДА, як пояснив Юрій Левченко, для того, щоб "зігрітися". На ішні поверхи активісти не намагалися потрапити. 

Пізніше з'явилася інформація, що правоохоронці вели переговори з людьми, які незаконно увірвалися й утримують будівлю КМДА та Будинок профспілок.

Разом з тим вдень під Адміністрацією президента, прохід до якої був відгорожений очепленням "Беркуту",  невідомі молодики із масками на обличчі запалювали фаєри та кидали у спецпризначенців цеглу. Петра Порошенка, який намагався заспокоїти, штовхали і не давали слово. Провокатори штурмують "Беркут". Правоохоронці нічого не роблять. Штурмовики розбирають бруківку - кидати в міліцію.

Мирні мітингувальники намагалися захистити "Беркут", в той час як агресивно налаштовані штурмовики закликають йти на "Беркут", який "бив людей на Майдані".

Пізніше Інна Богословська, яка заявила про свій вихід з Партії регіонів, заявила:  провокації на Банковій можуть бути організовані Партією регіонів.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування