У боротьбі провокаторів за Леніна побили 8 беркутівців

Неділя, 1 грудня 2013, 21:26

У результаті конфлікту під пам'ятником Леніну в Києві постраждали 8 співробітників правоохоронних органів.

Про це заявили у столичному главку МВС, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"В результаті конфлікту біля пам'ятника постраждали 8 міліціонерів. Деякі у важкому стані, у них опіки і переломи", - зазначили в МВС.

Також повідомляється, що затриманих в результаті даного конфлікту поки немає.

Разом з тим у МВС України повідомляють, що наразі до лікувальних закладів госпіталізовано майже 50 правоохоронців.

"У переважної більшості з них лікарі діагностували ушкодження кінцівок різного ступеню тяжкості (забиття, вивихи, переломи). Крім того, у частини правоохоронців діагностовано травму голови, у тому числі – закриту черепно-мозкову травму", - зазначається  у повідомленні  МВС на Facebook.

Кілька працівників органів внутрішніх справ дістали отруєння невідомою газоподібною речовиною.

"Правоохоронці отримали тілесні ушкодження, охороняючи правопорядок під час масових заходів у центрі столиці", - заявляють у МВС.

Раніше у МВС повідомили, що до центрального госпіталю МВС України станом на 18.00 було доставлено 35 правоохоронців, які отримали тілесні ушкодження різних ступенів тяжкості. Наразі постраждалим надається вся необхідна допомога.

Як відомо, раніше 1 грудня під пам'ятником Леніну на бульварі Тараса Шевченка відбулися заворушення: невідомі у чорних масках, у кількості близько 150 осіб, намагалися зруйнувати пам’ятник.  

Активісти намагалися перекрити рух на бульварі Шевченка, натягнувши канат. Через приблизно 5 хвилин "Беркут" повернувся у посиленому складі і розпочав по одному затримувати активістів.

Журналісти повідомили, що намагалися затримати депутата від "Свободи" Едуарда Леонова та брата Олега Тягнибока Андрія. Кілька осіб були затримані. 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування