Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Німеччина закликала Україну забезпечити право громадян на мирний протест

Вівторок, 10 грудня 2013, 09:29

Міністр закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле закликає всі держоргани України забезпечити право громадян на мирний протест і свободу висловлення думки.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ Німеччини з посиланням на його заяву під час перебування із візитом у Мадриді (Іспанія) 9 грудня.

"Свобода думки і зборів громадян повинні бути захищені всіма державними органами. Протести не повинні використовуватися як виправдання для застосування насильства", - сказав Вестервелле.

При цьому він вважає, що демонстрації в минулі вихідні (7-8 грудня) у черговий раз продемонстрували прагнення українців рухатися в бік Європи.

На його думку, застосування сили, погроз або насильства може негативно позначитися на майбутньому відносин України з Європейським Союзом, і особливо на євроінтеграції.

Крім цього він підкреслює, що застосування кримінально-процесуального законодавства не є правильним інструментом для знаходження необхідного рішення.

Раніше Вестервелле, перебуваючи в Україні 4-5 грудня, констатував про зацікавленість ЄС у подальшому розвитку тісних відносин з Україною.

Також він заявив, що основним критерієм оцінки головування України в Організації з безпеки і співробітництва в Європі в 2013 році повинна бути ступінь дотримання країною прав людини.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...