Грузинських журналістів видворяють із України за Євромайдан

Вівторок, 10 грудня 2013, 11:26

Журналістам грузинської телекомпанії "Табула", які працюють у Києві, українські спецслужби наказують покинути Україну.

Як повідомив грузинський журналіст цієї телекомпанії Дмитро в ефірі "Громадського ТБ", близько 11 години у вівторок троє молодих людей прийшли в готель "Дніпро" і показали грузинським журналістам посвідчення СБУ й Міграційної служби.

Журналістам зачитали постанову за підписом заступника голови Служби безпеки України від 10 грудня, згідно з якою грузинські журналісти повинні покинути Україну. Їх нібито підозрюють у участі у масових заворушеннях в Україні.   

Такі дії робляться нібито в рамках розслідування справи про масові заворушення й зміну влади. Грузинського журналіста попередили, що якщо він не покине Україну, то його видворять примусово. 

Також працівники спецслужб зачитали статті Кримінального кодексу України.

Aina Badalova також повідомила у Facebook із посиланням на колегу грузинського ТБ, що за постановою грузинські репортери "повинні покинути країну найближчим часом, і увага причина – "за участь у масових заворушеннях".

Як відомо, мітингувальників на Євромайдані у Києві підтримувала грузинська делегація з прапорами своєї країни. Зокрема, минулого тижня там були члени опозиційної грузинської партії, також виступав екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі.  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News