Ліберали Європарламенту обіцяють постійно бути на Майдані

Вівторок, 10 грудня 2013, 11:32

Представники Альянсу лібералів і демократів в Європарламенті обіцяють постійно перебувати на Майдані Незалежності для підтримки мирної проєвропейської демонстрації.

Про це заявив у вівторок у Страсбурзі президент Альянсу Гі Верховстат, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми повинні гарантувати візити членів нашої політичної партії на ротаційній основі в Київ, щоб підтримати мирні демонстрації", - сказав він.

Верховстат констатував, що нинішня проєвропейська демонстрація в Україні стала "найбільшою проєвропейською демонстрацією в історії ЄС".

"Не важливо, які стурбованості є у Росії - цілком очевидно, що це українські люди зроблять свій вибір, і ми сподіваємося, що насильство більше не повториться", - заявив лідер лібералів.

Крім того, Верховстат назвав "неприйнятним для демократичного суспільства" події в понеділок, під час яких офіс "Батьківщини" зазнав нападу.

Європейський політик також висловився на підтримку підписання Угоди про асоціацію та за діалог з пошуку виходу з кризи.

"Я думаю, що можливості для діалогу ще не вичерпані, і він повинен проводитися за участю всіх зацікавлених сторін", - упевнений Верховстат.

Як відомо, у вівторок в Києві знаходяться глава європейської дипломатії Кертін Ештон і заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд.

У вівторок президент Янукович проводить зустріч з трьома колишніми президентами, яка повинна покласти початок загальнонаціональному круглому столу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...