Азаров: не може розслідування проводитися революційним трибуналом

Середа, 11 грудня 2013, 09:43

Прем’єр Микола Азаров нагадав, що влада запропонувала тристоронній формат контролю за розслідуванням побиттів мітингувальників за участю представників опозиції і міжнародної спільноти.

Про це він заявив, відкриваючи засідання уряду.

Він зазначив, що наразі "мотив протестів, який з'явився після 30 листопада, - розслідування подій на Майдані в ту ніч і покарання винних".

"Це наша спільна мета. Адже абсолютно зрозуміло, що силовий конфлікт був не на користь владі. Він спрацював проти неї, дав мотив для ескалації конфліктів, тому влада зацікавлена всебічно розслідувати ці події. Нам вкрай важливо з'ясувати, хто так підставив владу", - уточнив Азаров.

Прем`єр заявив, що влада запропонувала "тристоронній формат контролю за розслідуванням за участю представників влади, опозиції і міжнародної спільноти".

"Але ж не може це розслідування проводитися революційним трибуналом, в лапках, або спеціальними "трійками". Відповідь має дати відповідальне фахове розслідування. Тільки так суспільство отримає чесну відповідь і справедливість", - підсумував він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування