Європарламент про Україну: Можна провести нові вибори

Четвер, 12 грудня 2013, 13:45

У демократичному суспільстві можуть бути проведені нові вибори, коли необхідно оновити народну законність, наголошує Європарламент.

Про це йдеться у резолюції Європарламенту "Про результати Вільнюського саміту й майбутнє Східного партнерства, зокрема, у відношенні України", яку підтримали в четвер у Страсбурзі.

"(ЄП) Нагадує, що в будь-якому демократичному суспільстві можуть бути проведені нові вибори, коли необхідно оновити народну законність", - закладено в резолюції вказівка на можливість проведення в Україні нових виборів, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У резолюції також міститься положення "наполегливо закликати українську владу взяти участь у переговорах із протестувальниками, щоб уникнути ескалації насильства й дестабілізації в країні".

"І закликати всі політичні партії гарантувати проведення законної, спокійної парламентської дискусії щодо економічної та політичної ситуації й перспективи майбутньої інтеграції з ЄС", - постановили євродепутати.

Як відомо, в Україні 22-й день тривають масові акції протесту проти дій влади – насамперед, відмови підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом 29 листопада та жорстокого розгону мирних демонстрантів у ніч на 30 листопада.

Серед основних вимог мітингувальників – відставка уряду та перевибори президента і парламенту.  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...