Опозиція вимагає від Пшонки розслідувати напад на офіс Батьківщини

Четвер, 12 грудня 2013, 17:44

Опозиція вимагає здійснити розслідування силового захоплення співробітниками правоохоронних органів центрального офісу партії "Батьківщина" 9 грудня.

З такою вимогою звернулися до Генпрокуратури лідери опозиції Арсеній Яценюк, Віталій Кличко, Олег Тягнибок та голова Центрального штабу "Батьківщини" Олександр Турчинов.

Опозиційні політики вимагають від Генпрокуратури невідкладно провести розслідування обставин та фактів незаконного захоплення співробітниками правоохоронних органів приміщень центрального офісу партії "Батьківщина".

Вони також вимагають відкрити кримінальне провадження стосовно співробітників правоохоронних органів за ознаками вказаних кримінальних правопорушень.

Також вони вимагають за результатами проведеного розслідування притягнути винних осіб до кримінальної відповідальності.

Вони додали до документа, адресованого в Генпрокуратуру, фото- та відеоматеріали щодо захоплення офісу.

Як зауважується, дії співробітників правоохоронних органів мають ознаки кримінально-карних діянь, які кваліфікуються як "Розбій" (ст.187), "Погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча" (ст.346), "Перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради" (ст.351) та "Перевищення влади або службових повноважень" (ст.365) і тягнуть за собою кримінальну відповідальність.

Як відомо, 9 грудня близько 17-ї години до центрального офісу партії "Батьківщина" на службових автобусах прибули більше 100 спецпризначенців у чорній формі з надписом на спині "МІЛІЦІЯ", а також значна група осіб у цивільному.

В операції по силовому захопленню приміщень "Батьківщини" в Києві також брали участь співробітники ДАІ, які службовими автомобілями заблокували вулицю Турівську.

Використавши спеціальні засоби, правоохоронці зламали двері й проникли в приміщення партії "Батьківщина".

Співробітники правоохоронних органів провели обшук у більш ніж 20 службових кабінетах, зокрема в приймальнях нардепів. "Правоохоронці пошкодили значну частину майна, зламали сейфи, а також вилучили всі сервери, велику кількість комп’ютерів, іншого технічного обладнання та особистих речей працівників центрального офісу "Батьківщини". Під час вилучення (викрадення) речей та предметів не було оформлено відповідного протоколу виїмки, не було проведено будь-яких процесуальних дій.

Усе вилучене майно було завантажено до двох мікроавтобусів та вивезено у невідомому напрямку. Дії силовиків завдали збитків на суму більш ніж 12 мільйонів гривень, зазначила в Батьківщині. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...