Європейські глави МЗС чергуватимуть в Україні "на ротаційній основі" - ЗМІ

П'ятниця, 13 грудня 2013, 12:01

Міністри закордонних справ 28-ми країн Євросоюзу планують перебувати в Україні "на ротаційній основі" для відстеження ситуації і постійної політичної присутності.

Про таке рішення ЄС повідомляє УНІАН з посиланням на чільного європейського дипломата.

"Ідея полягає в постійних візитах до України, почерговому перебуванні в Україні на ротаційній основі. Зараз буде представлено литовське президентство в ЄС, і міністр закордонних справ Литви у Києві", - повідомив дипломат.

За його словами, верховний представник Кетрін Ештон буде заохочувати міністрів "їхати в Україну, щоб зробити присутність ЄС там постійною".

Співрозмовник додав, що глави МЗС країн ЄС обговорять питання "Східного партнерства" і України на своїй Раді у понеділок під головуванням Ештон.

"Ідея постійного перебування полягає в тому, щоб показати, що ми продовжуємо стежити за подіями дуже прискіпливо, щоб показати нашу зацікавленість, присутність", - пояснив диплома.

"Україна заявляє, що хоче тісніших стосунків з Європейським Союзом. І ми хочемо наблизитись до неї. І найкращим шляхом була би наша постійна присутність в Україні для того аби мати діалог", - додав він.

Як підтвердили "Українській правді" в посольстві Литви, глава МЗС цієї країни уже в Києві.

Він уже провів зустріч з головою РНБО Андрієм Клюєвим, на якій "обговорили євроінтеграційні перспективи України, а також внутрішньополітичну ситуацію та шляхи її врегулювання".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...