Медведєв: українському суспільству належить подолати тектонічний розлом

П'ятниця, 13 грудня 2013, 14:46

Прем'єр Росії Дмитро Медведєв вважає, що Україні належить подолати тектонічний розлом, який загрожує існуванню самої держави.

Про це він сказав на прес-конференції за підсумками засідання ради міністрів Союзної держави в п'ятницю в Москві.

"Українському суспільству, мені здається, належить подолати тектонічний розлом, який утворився в ньому. Розлом, який загрожує стабільності держави і існуванню самої держави. Ми, звичайно, з великою тривогою спостерігаємо за тими емоціями, які демонструє громадянське суспільство на Україні", - заявив Медведєв.

При цьому він відзначив, що Росія хоче, щоб "українські друзі самі розібралися зі своїми проблемами і виробили консолідоване, консенсусне рішення, щоб їм не заважали в цьому і не позбавляли України суверенітету".

Прем'єр-міністр РФ уточнив, що події, які відбуваються на Україні, не можна розцінювати виключно як подолання наслідків радянського минулого.

"Ви використовували деякі порівняння, згадали Україну. Я не впевнений, що все, що відбувається зараз на Україні, може бути описано як визначення як "боротьба з совком", - сказав він.

Так Медведєв відповів на питання, в якому прозвучало, що багато молодих на Україні заявляють, що всі події це не боротьба з Росією, а небажання повертатися в "совок".

Крім того, прем'єр Росії висловив негативне до ставлення до використання терміну "совок" у контексті радянського минулого.

"Та й взагалі, цей термін, от я маю на це право говорити про це, бо жив в радянську епоху, знаю і достоїнства і недоліки радянської системи, ставлюся до них критично. Але це моя Батьківщина, і я там народився, я там навчався", - сказав російський прем'єр.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...