З 14 грудня посилюється відповідальність для п'яних водіїв

Субота, 14 грудня 2013, 22:59

З 14 грудня посилюються відповідальність громадян за керування транспортних засобів у стані алкогольного сп'яніння.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства внутрішніх справ.

Як зазначають в МВС, з 14 грудня 2013 року набуває чинності Закон України "Про внесення змін до статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння".

З14 грудня за керування транспортним засобом у нетверезому стані для водіїв передбачений штраф від 3400 до 5950 гривень або позбавлення права керування авто на строк від 1 до 2 років, або адміністративний арешт на строк від 7 до 10 діб, для інших осіб – штраф від 3400 до 5950 гривень або адміністративний арешт на строк від 7 до 10 діб.

Повторне протягом року вчинення такого порушення тягне за собою: для водіїв -позбавлення права керування транспортними засобами на строк від 2 до 3 років з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого, або адмінарешт на строк від 10 до 15 діб з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

Для інших осіб таке порушення тягне за собою адмінарешт на строк від 10 до 15 діб з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

Вчинення зазначеного правопорушення особою, яка двічі протягом року піддавалась адміністративному стягненню за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння тягне за собою: для водіїв - позбавлення права керування транспортними засобами на строк до 10 років з оплатним вилученням транспортного засобу, для інших осіб – адміністративний арешт на строк від 10 до 15 діб з оплатним вилученням транспортного засобу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...