Затриманий в "Борисполі" дипломат звернувся до міліції через загрозу життю

Понеділок, 16 грудня 2013, 21:01

Колишній речник МЗС, колишній керівник департаменту євроінтеграції Кабінету міністрів України Василь Філіпчук звернувся до міліції через загрозу життю.

Про це він повідомив "Радіо Свобода" у понеділок.
 
Дипломат розцінює як спробу дискредитувати його і звинуватити в якомусь злочині той факт, що 16 грудня в міжнародному аеропорті "Бориспіль" невідомі, як сказав Філіпчук, намагалися затримати його, пропонуючи йому пройти додатковий митний контроль, а на вимогу відрекомендуватись і показати документи відповіли відмовою.
 
"Інакшого пояснення всього того, що там відбувалось, аніж те, що мені хотіли щось підкинути, я не бачу. Я написав заяву в міліцію, передав запис, вивішений на YouTube, там є обличчя цих людей. Там є крик "Я тобі голову розіб’ю цим телефоном".", - зазначив Філіпчук.

"Що ще міліції треба, щоб вирішити це питання, не знаю. Там, очевидно, була вказівка на найвищому рівні, я хочу до кінця зрозуміти, чи це було пов’язано саме з тим, що не хотіли мене випустити саме на цю конференцію, чи це взагалі обмеження виїзду", – наголосив він.
 
За словами Філіпчука, до аеропорту він прибув, щоб летіти до Брюсселя на міжнародну конференцію з питань політики "Східного партнерства" ЄС, щоб розповісти про ситуацію в Україні.
 
Минулого тижня на міжнародній конференції у Таллінні Філіпчук гостро розкритикував відмову українського уряду від євроінтеграції і заявив про неприйнятність використання сили проти мирних демонстрантів, як то відбулось у Києві 30 листопада.
 
Наразі в Борисполі та в СБУ журналістам не прокоментували, що відбулось в аеропорті з Філіпчуком.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування