Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ештон: У ЄС готові підписати угоду і допомогти домовитись владі і опозиції

Вівторок, 17 грудня 2013, 11:05

На Раді ЄС міністри закордонних справ Євросоюзу підтвердили свою готовність підписати угоду про асоціацію з Україною, коли вона виконає необхідні умови.

Про це заявила в понеділок у Брюсселі глава дипломатії ЄС Кетрін Ештон на прес-конференції після засідання Ради ЄС у закордонних справах.

"Ми вже говорили раніше, й це залишається актуальним: ця угода могла би бути найкращою відповіддю в короткостроковому плані на економічні виклики України. Підписання цієї угоди дало б сигнал довіри міжнародним фінансовим ринкам та інститутам", - сказала Ештон.

Крім того, на її думку, угода стала б своєрідною чернеткою таких очікуваних економічних реформ і початком економічної перспективи.

"Ми також висловили побажання прийти до політичного вирішення конфлікту, який спостерігаємо між різними політичними партіями", - сказала вона.

"Ми готові їм допомогти. Міністри були згодні щодо необхідності підтримки політичної асоціації та економічної інтеграції, якої вимагає величезна кількість маніфестантів в Україні, й ці вимоги було чути минулих вихідних", - повідомила Ештон, яка головувала на засіданні Ради ЄС.

За її словами, на Раді ЄС ішлося про те, що громадяни мають право на свободу слова, зборів, і Євросоюз засуджує будь-яке насильство проти них.

Глава дипломатії повторила, що ЄС вимагає розслідування актів насильства проти мирних демонстрантів і негайного звільнення протестувальників.

"Політичне розв'язання цієї кризи - необхідний етап у подоланні економічних труднощів у країни", - сказала Ештон.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...