Львівська облрада забрала повноваження в адміністрації і вигнала її на вулицю

Вівторок, 17 грудня 2013, 12:49

Львівська облрада відкликала власні повноваженні, делеговані Львівській облдержадміністрації, та позбавила чиновників останньої права бути в своїх приміщеннях.

Відповідні рішення Львівська облрада ухвалила на сесії 17 грудня, повідомляє ZIK.

Рішення про припинення договірних відносин із Львівською ОДА підтримали 64 депутати.

Вони доручили управлінню майном спільної власності Львівської обласної ради вжити вичерпних заходів щодо припинення договірних відносин (договір №12/11 від 24.02.2011) та виселення Львівської ОДА з орендованих приміщень. Йдеться про виселення чиновників ЛОДА з кабінетів на вул. Винниченка, 18, із 1 січня 2014 року.

Василь Пісний та Петро Колодій. Фото: Роман Балук/ZIK
Василь Пісний та Петро Колодій. Фото: Роман Балук/ZIK

Рішення про відкликання повноважень підтримали 66 депутатів. Відтак, управління установами, закладами, організаціями, які перебувають у спільній власності територіальних громад області, здійснюється безпосередньо Львівською облрадою, а також управлінням майном спільної власності як уповноваженим органом обласної ради.

Призначення та звільнення керівників комунальних установ, закладів здійснюється безпосередньо Львівською облрадою.

Львівська ОДА має забезпечити передачу копії установчих документів та оригінали документів, що підтверджують трудові відносини з керівниками відповідних закладів спільної власності громад області.

Іншим рішенням депутати посилили контроль за роботою ЛОДА у частині здійснення делегованих повноважень та зобов’язали керівників структурних підрозділів ЛОДА щоквартально звітувати на сесії облради.

Також Львівська облрада ухвалила рішення про виконавчий комітет обласної ради. За це рішення проголосували 65 депутатів.

Цим рішенням депутати затвердили склад тимчасової контрольної комісії з формування виконавчого комітету Львівської облради. До комісії увійшли депутати: Микола Кадикало (Батьківщина), Оксана Юринець (УДАР), Олександр Ганущин (НРУ), Михайло Дзюдзь (ПППУ) та Мирослав Сеник (депгрупа "Наш край").

Тимчасова контрольна комісія має підготувати пропозиції щодо створення виконавчого комітету Львівської облради.

При цьому фракція Партії регіонів у Львівській облраді перед тим заявила: "Зважаючи на революційну ейфорію, фракція Партії регіонів у Львівській обласній раді не братиме участі в засіданнях, під час яких розглядатимуться політичні питання, які не належать до компетенції Львівської обласної ради, і приступить до роботи, коли в порядок денний вноситимуться питання соціально-економічної життєдіяльності регіону".

Вони закликали керівництво партії та президента до оцінок і "рішучих кроків".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...