Сенатор США: Янукович назвав мітингувальників екстремістами

Вівторок, 17 грудня 2013, 15:42

Американський сенатор Джон Маккейн каже, що не почув від президента Віктора Януковича конструктивних ідей щодо вирішення конфліктної ситуації в Україні.

Про подробиці бесіди з Януковичем сенатор Арізони розповів в інтерв'ю виданню The Daily Beast.

За словами сенатора, 90% часу розмови Віктор Янукович присвятив торговельним відносинам України з Росією, в той же час Янукович не запропонував жодної конструктивної думки, коли Маккейн підняв тему протестів.

"Він сказав, що збирається домагатися членства в Європейському Союзі, але він дуже зневажливо висловився щодо протестувальників, сказав, що вони екстремісти і порушники спокою", - зазначив сенатор Арізони.

Сам же Маккейн висловив протилежну думку щодо мітингувальників: "Їх мета в тому, що вони хочуть бути в Європейському Союзі, вони хочуть, щоб їхній шлях був до ЄС, а не до Росії. Вони втомилися від тотальної корупції, яка проникла в уряд. І вони хочуть кращого уряду".

За його словами він доніс до Майдану месидж: "Ми з ними, і ми вважаємо , що вони мають право приєднатися до Європейського Союзу, і ми підтримуємо їхні зусилля".

Як повідомлялося, Маккейн на зустрічі з Януковичем застеріг від застосування насильства проти мітингувальників та попередив про можливі санкції у випадку репресій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News