Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція вимагає зробити наступний тиждень пленарним

Середа, 18 грудня 2013, 12:27

Парламентська опозиція вимагає зробити наступний тиждень пленарним, щоб розглянути проект державного бюджету на наступний рік.

Про це на брифінгу в понеділок в Києві заявив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми вимагаємо оголосити наступний тиждень пленарним тижнем", - сказав він, пояснивши, що наступного тижня потрібно буде розглянути проект держбюджету на 2014 рік.

За словами лідера фракції, опозиція вимагає також, щоб народним депутатам, згідно із законодавством, роздали проект закону "про державний бюджет на 2014 рік".

За словами Яценюка, розгляд проекту держбюджету в залі пленарних засідань має відбутися не раніше, ніж через 4 дні після того, як законопроект отримають депутати.

Він також зазначив, що, згідно із законодавством, в залі пленарних засідань повинні бути представлені і висновки Рахункової палати.

Лідер фракції підкреслив, що опозиція вимагає, щоб законопроект про держбюджет на наступний рік розглядалося в рамках законодавства, і щоб в залі було проведено 3 читання проекту держбюджету.

Яценюк також зазначив, що на даний момент проект держбюджету досі не зареєстрований у Верховній Раді.

"Станом на даний момент у нас немає ні проекту закону про держбюджет, ні висновків Рахункової палати", - сказав він.

За словами Яценюка, більшість має намір прийняти держбюджет на наступний рік без будь-якого обговорення у Верховній Раді.

18 грудня Кабмін "попередньо схвалив" проект бюджету на 2014 рік.

У вівторок лідер партії "УДАР" Віталій Кличко заявляв, що опозиція готова розблокувати роботу Верховної Ради для розгляду держбюджету на 2014 рік.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування