Адвокати вийшли на мітинг за свої права і підтримали вимоги Майдану

Четвер, 19 грудня 2013, 14:25

Близько ста адвокатів провели в Києві акцію на захист своїх професійних прав та обов'язків.

У центрі столиці зібралися й такі відомі адвокати, як Микола Сірий, Олександр Плахотнюк, Олег Березюк, Юрій Мартиненко та інші, повідомляє УНІАН.

Адвокати одягнули на руки чорні стрічки на знак протесту проти масових і системних порушень їхніх професійних прав.

А наприкінці заходу вони спалили жалобні стрічки в одній із бочок Євромайдану, сподіваючись, на "народження нової справедливої системи, в якій могла б функціонувати нова адвокатура", передає "Радіо Свобода".

За словами адвоката й організатора акції Дмитра Назарця, адвокати, що зібралися у центрі столиці, повністю солідаризуються із головною вимогою Євромайдану про повне перезавантаження влади.

"Та система влади, яка зараз склалася в Україні, не дає змоги адвокатам у повній мірі захищати права своїх клієнтів", - заявив він.

Одна із учасниць акції, адвокат Тамара Атамазь нагадала про свого колегу Віктора Смалія, який був арештований у той час, коли вів справу одного із затриманих за сутички на Банковій – журналіста "Дорожнього контролю" Андрія Дзиндзі.

За словами учасників акції, це була остання крапля, яка змусила адвокатську спільноту об'єднатися і виступити за свої права.

Учасники наголосили, що вперше за історію української адвокатури представники професії вирішили провести акцію протесту.

"Ми не професійні мітингувальники, наша акція не є політичною, не потребує підтримки політиків, а є спонтанним виступом проти грубого порушення наших прав з боку виконавчої влади, судової влади, органів внутрішніх справ та прокуратури", - заявили адвокати.

Вони наголосили, що з огляду на те, як в останні часи утискаються та нехтуються права адвокатів, можна констатувати, що українська правова система "канула в Лету".

За словами учасників акції, широко розрекламована реформа адвокатури та судової системи насправді виявилось "повним пшиком".

Адвокати заявили, що в Україні відсутній незалежний суд, а без нього немає адвокатури.

"Нас фактично позбавляють права на професію. І якщо ми не будемо єдиними, якщо ми не захистимо свої права, не застосуємо свої знання і не примусимо владу і опозицію дослухатись до наших порад, нічого в правовому полі в Україні не зміниться", - казали учасники акції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...