Влада "пресує" дипломатів за підтримку Євромайдану

Понеділок, 2 грудня 2013, 10:14

Міністерство закордонних справ відкликає генконсула в Самбулі Богдана Яременка, який раніше різко засудив жорстокий розгін мирних мітингувальників у Києві.

Про це сам Яременко повідомив у Facebook.

За його словами, Леонід Кожара просить консула прибути в Україну до 7 грудня.

Раніше міністр МЗС розкритикував дії консула, заявивши, що Яременко порушив присягу державного службовця.

Як відомо, 30 листопада Яременко на своїй сторінці у Facebook порівняв розгін Євромайдану з діями "окупантів і фашистів".

Директор департаменту зовнішньоекономічних зв'язків Міністерства аграрної політики і продовольства Вадим Трюхан подав у відставку у зв'язку з підтримкою учасників мітингу київського Євромайдану.

"Ранок почався "весело"! Після матюків одного з керівників міністерства на адресу тих, хто був на майдані, заявив йому, що і сам там був. Обмінялися "люб'язностями" у витонченно неестетичній формі, після чого вийшов з "наради". Пишу Заяву про звільнення", - написав він на своєму Facebook.

 
 

У міністерстві це прокоментували так: "Сьогодні в Мінагрополітики відбулася чергова робоча нарада під головуванням першого заступника міністра Івана Бісюка, після завершення якої директор департаменту зовнішньоекономічних стосунків Вадим Трюхан подав заяву про звільнення за згодою сторін".

Постійний представник України при ООН Юрій Сергеєв висловив обурення силовим розгоном євромайдану в Києві, під час пікету представництва України при ООН в Нью-Йорку.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування