Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко: У нас є загони, які зможуть захистити людей від провокаторів

Понеділок, 2 грудня 2013, 13:02

Опозиція готова протиставити провокатором спеціально навчені загони, заявив Юрій Луценко.

Про це він сказав в інтерв'ю ЛігаБізнесІнформ, коментуючи мітинги під Кабінетом міністрів у понеділок і сутички й провокації біля Адміністрації президента та в інших частинах Києва напередодні.

На запитання, що опозиція зможе протиставити провокаторам, якщо такі прийдуть і під Кабмін, як у неділю під Адміністрацію президента, Луценко відповів:

"Будемо їх затримувати, якщо їх буде невелика кількість. Якщо ж це буде якийсь агресивний напад, то в нас є загони, які зможуть захистити людей".

На запитання, скільки таких загонів і скільки в них людей, екс-голова МВС відповів: "Стільки, скільки треба. Ви хочете вже всі плани дізнатися? Достатньо".

"Насправді, це мирна демонстрація. У будь-якій нормальній країні таку демонстрацію зобов'язані захищати сили правопорядку. Міліція створена для того, щоб захищати право людей на відстоювання своєї думки", - наголосив Луценко.

"Але ми живемо в ненормальній країні, де все навпаки, де міліція реально є бандою у формі, де влада є антинародною і т.д. Тому, звісно, я не можу дати гарантії, що тут не буде якоїсь провокації. На жаль, їх організовує та стимулює сама влада", - сказав він.

"Але є проінструктовані, спеціально навчені люди, які беруть на себе фізичну охорону від можливих нападів, звук є, комунікації є. Мені здається, є розуміння навіть тієї сторони, що ставка на силу неприпустима", - заявив Луценко.

За словами екс-міністра, дати гарантію, що повторення такого, як на Банковій, не буде, може дати президент Віктор Янукович, міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко або прем'єр-міністр Микола Азаров, - але не він.

"Я не можу вам дати гарантію, що це не повториться. Але з нашої сторони не було й не буде жодних силових дій. Ми – мирна демонстрація, і тому ми – переможна демонстрація", - заявив Луценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування