Провокатори влади на марші. ОНЛАЙН

Неділя, 1 грудня 2013, 10:45

У неділю люди зібралися на всеукраїнське віче на підтримку Євроінтеграції та проти діючої влади. Величезна кількість людей зумовлена кривавим розгоном студентського євромайдана в ніч з п’ятниці на суботу.

А в цей час в різних місцях  стали появлятися молодики в чорних масках. Саме за їх участі розпочиналися бійки під адміністрацією президента та біля пам'ятника Леніну. 

Опозиція заявила, що не має жодного відношення до цих молодиків. День закінчився тим, що більше 50 активістів звернулися за медичною допомогою, міліція заявляє про сотню побитих, постраждали 22 журналісти. 

Ось хроніка подій.

Сортувати
02:23

За час "Євромайдану" постраждали уже 40 журналістів з України та з-за кордону

01:25

Хроника штурма Администрации президента В оппозиции говорят, что события на Банковой - дело рук провокаторов

 
00:28

Станом на зараз на вулиці Банковій евакуюють трактор, який у неділю використовували для штурму Адміністрації президента.

 
 

Крім того, на Банкову вийшли люди мітлами... ну насправді це співробітники комунальних служб.

 
00:26

Прес-секретар МВС Ольга Білик заявляє, що рішення про те, чи штурмувати будівлі в разі відмови мітингувальників їх залишати, прийматимуть керівники підрозділів.

"В  який саме спосіб вживати заходи, будуть приймати рішення керівники підрозділів, які перебувають там", - сказав він.

"Сподіваюсь, що сутичок не буде, і люди залишать приміщення. Робити прогнози я не можу", - сказала вона.

00:17

1 грудня 2013 року під час акцій протесту на Майдані відбуваються числені провокації. Люди затримали хлопця, якого звинувачують у спробі підпалити пляшку із запалювальною сумішшю у натовпі людей. Молоду людину доставили до райвідділу міліції.

23:58

Ще одне відео подій. Це перше захоплення КМДА з побиттям шибок. Саме це захоплення припиняли громадські активісти Олександр Данилюк та Олександр Марченко.

Зверніть увагу на те, що група, яка захоплювала КМДА суттєво відрізняється від людей. Крім того, зверніть увагу на те, як вони йшли, тримаючись за плече людини попереду.

Раніше у п'ятницю під час однієї з провокацій на студентському Майдані під сценою люди вчинили провокацію і намагались блокувати стелу, де знаходився штаб євромайдана. Кореспондент УП стала свідком того, як ці люди, тримаючись за плече людини попереду, залишили євромайдан.

23:50

Міліція Києва попереджає, що в разі, якщо мітингувальники відмовляться залишати адмінбудівлі, звільнятиме їх силою.

"Столична міліція попереджає, що у разі невиконання законних вимог правоохоронці будуть вживати відповідних заходів по звільненню будівель від порушників", - йдеться в заяві київської міліції, текст якого передано агентству "Інтерфакс-Україна" в неділю.

23:45

Відео безпорядків на Банковій: шашки, каміння. Беркут б'є людей, розбавє телефони і камери. 

22:59

Це відео демонструє, як по-звірячому Беркут бив людей на Банковій. Людей, які не чинили спротиву, людей, які вже були поранені.

Відео знімалося о 18:30 в неділю навпроти будівлі АП. Автор відео допомагав віднести пораненого до швидкої і залишився поряд із Беркутом, бо його сприйняли за "тіхушніка". Він також почав знімати відео.

21:07

Провокації і бійки на Майдані продовжувались, допоки zкийсь хлопець не виступив перед людьми. Він закликав припинити провокації, не вестися на дії "тітушок" і піти на Майдан.

Частина людей дослухалась до нього і пішла на Майдан з-під памятника Шевченку.

20:24
 

Єфір Громадського ТБ: К пам'ятнику Леніна приїхав "Беркут", молодики в чорних масках напада.nm на них з арматурою. Драбину, яка була встановлена, зняли, але це були не міліціонери, а звичайні люди. Люди в масках розбирають плитку і кидають в "Беркут". Вище стоять міліціонери, нічого не роблять. Почалися заворушення, зажигають файери. Чутно вибухи шумових гранат. Летять щити, файери.  Після його Беркут зник.

20:15

Відео УП: Положинський про те, чому люди незадоволені діями опозиції

20:04
Увага всім! Є підтверджена інфа, що риги збирають облради Півдня і Сходу. Проект рішення-звернення до Януковича, щоб той ввів надзвичайний стан.
Янукович взяв курс на розділ країни.

20:01

Відео УП: Положинський розповів, як зупиняв бульдозер на Банковій

19:52

Відео УП: Яценюк про вимоги і плани

19:41

19:31

Дивіться фоторепортаж про події на вулиці Банковій.

Беркут відігнав "штурмовиків" з-під АП. Є постраждалі

 
19:17

У одного из журналистов знакомых разорвалась в ногах граната с газом от полиции. Последствия:

 
19:14

Водомет на вулиці Шовковичній

19:09

Суд заборонив проведення акцій у селі Нові Петрівці Вишгородського району Київської області, де знаходиться резиденція "Межигір'я" Віктора Януковича.

19:07

Як все починалося на Банковій

Під час мітингу на Майдані незалежності декілька сот провокаторів в масках під проводом Дмитра Корчинського штурмували АП. На шеренги міліції і "Беркуту" направили бульдозер. Із натовпу кидали шашки і каміння. Міліція застосовувала шумові гранати і сльозогінний газ, але не розганяла людей. Так само дивно, як бульдозер пустили на Банкову.

19:03

Як депутати намагалися зупинити людей

18:54

Опозиціонери закликають людей вийти

18:54

На Майдані Незалежності будують барикади. Багато людей.

На Хрещатику стоять 4 машини, на яких стоїть сцена. Намети поки не ставлять. Ніякої міліції немає.

 
18:44

Міліція перекрила дорогу на Межигір'я, де знаходиться резиденція президента Віктора Януковича, повдіомляє активіст Віталій Уманець.

"Міліція перекрила нам дорогу на Межигір'я. Переговори тривають", - повідомив він.

Близько 300 автомобілів намагаються проїхати до президентської резиденції "Межигір'я" в село Нові Петрівці Вишгородського району Київської області в неділю ввечері.

"Інтерфакс-Україна", з посиланням на одного з учасників акції, повідомляє, що вони планували проїхати безпосередньо до резиденції і звернути увагу на себе автомобільними сигналами.

Пізніше сталдо відомо, що є постанова суду про заборону акцій у Межигір'ї. Туди приїхали судові виконавці.

 
18:44

18:43
Оперативний штаб Януковича: Клюєв, Кожара, Медведчук, Захарченко. Зараз засідають в офісі Клюєва на Старонаводницькій - інф. @HromadskeTV
18:36
Щойно повернувся з Майдану - а тут дзвінок від Бориса Гуменюка.
Вони з Сергієм Пантюком зараз у розгромленому "Беркутом" будинку Спілки письменників!!!
Борис розповідає, що коли "Беркут" ішов на штурм, кілька поранених мітингувальників і з ними кілька медиків заховалися в Спілці, й медики надавали їм допомогу. У цей час "Беркут", розбивши вікна на першому поверсі в будинку Спілки, увірвався туди і жорстоко бив усіх без розбору, а поранених забрав.
Борис намагався їх стримати, показував спілчанське посвідчення, намагався пояснити, що тут немає терористів, що тут ніхто їм нічим не загрожує і не чинить опору, що тут, урешті-решт, ПИСЬМЕННИКИ - натомість отримав кийком у живіт і в зуби!!!
Борис каже, що це не люди - це звірі, які не тямлять нічого, розмовляти з ними неможливо!!! Каже, що таке враження, ніби вони під алкоголем чи під кайфом - зомбі!!!
18:24

18:18

В захопленній Київраді сюр :) купа народу в колонному залі, і якийсь хлопець на роялі грає класику якусь #євромайдан

18:06
 

18:05

На Печерську наш корр тільки що бачив один водомет. Він в порушення правил повернув на Богомольця, звідти на П. Орлика і Шовковичну.

17:41

Фото olegsandro.panfilov

 
17:34
На меня полчаса тому во время штурма возле АП напал один из беркутовцев, я снимал этот штурм на видео, на моих глазах они по несколько человек накидывались на лежащих и били их дубинками, один из них меня заметил, и попытался свалить с забора, но я вырвался и укрылся в подъезде ближайшего дома. Это реально страшно, когда мимо несется орда и ты можешь попасть под их ноги. Я не провоцировал сотрудников на такую агрессию, они же в свою очередь были просто безумны. На мне был оранжевый жилет и бейдж прессы, который сорвал сотрудник, к сожалению я его (сотрудника) не снял. 
17:32

17:24

Відео бійки за участі Беркуту під адміністрацією президента

17:22

Опозиція взяла під контроль найбільший екран в країні - на Майдані. Наразі вивели прапор України та Євросоюзу

17:19

Близько сотні міліціонерів постраждали в "урядовому кварталі" у неділю , повдіомляє Київська міліція

Міліція веде переговори з людьми, які захопили будівлі КМДА і будинок профспілок.

17:17

17:04
 
17:01

На БАНКОВУ повернувся Порошенко і ще кілька опозиціонерів. Вони закликають людей встати в ланцюг і йти з Банкової на Майдан Незалежності.

Люди поки не дослухаються. 

16:57

На людей на Банковій у Києві напав "Беркут".

Як повідомляє фотограф "Української правди", їх декілька тисяч.

"Б'ють усіх без розбору – активістів, журналістів… Люди у формі "Беркута", - сказав він.

16:52

16:49

Інна Богословська, яка заявила про вихід з Партії регіонів заявляє, що провокації на Банковій можуть бути організовані Партією регіонів.

Про це вона заявила в коментарі Українській правді.

"У мене є очевидець. Це помічник мого чоловіка. Він бачив, що у готелі Київ живуть ці люди, їм платять по 250 гривень", - сказала вона.

Деталі Богословська пообіцяла надати трохи згодом.

16:49

А у цей час на сайті Партії регіонів

Регіонал Лук`янов висловився
Регіонал Лук`янов висловився
16:46
 
16:41
Я сейчас под Банковой, в эпицентре. Тут Турция, но в разы злее и глупее. Шумовые гранаты, булыжники, слезоточивый газ. Народ поет Червону Руту, кричит Ганьба! и пригибается при очередной волне газа, запускаемого спецназом. В передних рядах запускают в спецназ камни (разобрали мостовую) и фаера. У мужиков в жопе играет войнушка. Так, шумовые гранаты падают все ближе. Отошел.
У меня один вопрос к лидерам оппозиции: вы где? Вы собираетесь брать ситуацию под контроль?
Еще пару залпов. Пустили на порядок более колючий газ. Народ кашляет.
16:28

16:16

16:09

На Банкову приїхала швидка, натовп пропустив її.

"Швидка забрала людину, дуже покалічені ноги", - передає "Радіо Свобода" в он-лайн трансляції.

Під АП близько 16:00 1 грудня
Київ, Банкова, біля АП близько 16:00 1 грудня, скрін-шот он-лайну

Періодично застосовуються шумові гранати та сльозогінний газ – як зі сторони міліції, так і з натовпу, передає кореспондент "Радіо Свобода".

Деякі люди постраждали від газу, деякі від шумових гранат. Дві "швидкі" надають допомогу на Банковій.

Кореспондент каже, що Порошенко зупинив трактор під несхвальні вигуки, але люди пішли штурмом "і без трактора".

16:06

Друзі у нас мирна акція. Банкову штурмують провокатори.
15:58

15:51

Связи почти нет, возможно, глушат. Только что было столкновение с Беркутом. Провокаторы разбирают брусчатку и бросают в них камни, палки, цепи. Беркут бросает камни обратно в митингующих. Постоянно слышатся взрывы, стоит пелена дыма. С обеих сторон применяют газ. Тяжело дышать.

Під АП, 1 грудня. Фото Валерії Івашкіної
Під АП, 1 грудня. Фото Валерії Івашкіної
 Шашки і дим під АП
15:29

Біля КАБМІНУ стоїть мало людей, нічого не відбувається.  

Однак люди перекрили рух на дорогах від Грушевського до Верховної Ради.

Водночас, НА БАНКОВУ пройшли Петро Порошенко й Олександра Кужель. 

Відео з Банкової

Перед Кабміном удень. Фото Павла Шеремета
Перед Кабміном удень. Фото Павла Шеремета
15:18

На БАНКОВІЙ з боку Інститутської почались сутички з Беркутом. Поки вони не б'ють людей, але штовхають, повідомляє  Громадське ТВ.

Потім Беркут зупинився.

Бойовики нападали на Порошенка, кричали на нього, називали його зрадником.

Станом на 15:22 на Банковій кинули шашку, яку Беркут відкинув назад. Більше Беркут ніяк він не реагує. Перед ним вже немає щитів.

Використовують газ, але  скоріш за все його використовують провокатори в масках. Вони також кидали каміння у Беркут.

15:14

Сашко Положинський молодець! Саме він зупинив штурм Банкової з боку провокаторів Корчинського

15:08

Титутшки 1-го декабря в санатории Днепр по старообуховской трассе. Возможно, именно эти люди начинали стычки и подбивали людей на провокации.

14:47

У КМДА, у колонній залі, яку взяли мітингувальники, ваступає свободівець Юрій Левченко, який закликає нічого не ламати у КМДА і в інші примущення не заходити.

"Ми просто сюди прийшли повернути нашу комунальну власність соб і забезпечити штаб революції", - заявив він і закликав всіх поводитись чемно.

14:39

Під КМДА міліція пустила сльохогінний газ. люди увійши в КМДА, передає Громадське ТВ

14:31

Міліція не вживає додаткових заходів у звязку з подіями останньої години – прес-секретар київської міліції.

14:24

На Банковій ходить Дмитро Корчинський, який дає вказівки молодим людям, каже Дмитро Гнап. 

Фото Дмитра Ларіна та Іллі Варламова 

Активісти стали перед трактором і не дають більш агресивно налаштованій групі штурмувати правоохоронців.

 

Сашко Положинський намагається вгамувати штурмовіків на Банковій

 
14:21

Юрий ЛУЦЕНКО СКАЗАЛ, ЧТО РЕВОЛЮЦИЯ ПОБЕДИТ, ЕСЛИ ОНА БУДЕТ МИРНОЙ, и блокаду правительственного квартала #євромайдан

14:06

Штурмовіки-провокатори пішли штурмувати очеплення на Банковій. Там на Банковій щось гримнуло. Видно дим і бульдозер. Він нібито почав штурмувати автобуси під АП.

Через якийсь час люди відступили, передає Громадське ТВ.

Трохи згодом людей відтіснили на Інститутську. З Майдану незалежності туди підходять все більше людей.

 
Фото varlamov
Фото varlamov
13:53

Під Кабміном на стороні Маріїнського парку стоять молодики, які поводяться агресивно. Можливо, вони там для того, щоб чинити провокації. У них закриті обличчя. Станом на 13:52 вони повернулися назад у парк, передає Громадське радіо.

13:48

Виступ Любомира Гузара 

13:47
13:47
 
 
 
 
 
 
13:46


Batkivshchyna
@Batkivshchyna

 
13:41

Руслана - Промова на Євромайдані | 1 грудня, Київ

13:34
Банкова зараз
 
13:25

Pavlo Rizanenko

Перед Кабміном чоловік 100 Беркуту з Запорізької та Ми колаївської областей ще чоловік 400 тільки що пере дислокувалися з Маріїнського всередину Кабміну через вхід з Садової

 

Около 40 автобусов с сотрудниками спецподразделения "Беркут" находится возле Кабинета Министров и в Мариинском парке в Киеве, сообщают "Украинские новости".

13:22

Банкову з боку Лютеранської також перекрита. ФОто Артема Жавротського.

 
13:14

Під КМДА люди розбили киілька шибок, зайшли в КМДА, однак пізніше їх попросили виходити, щоб не зганьбити акцію, бо це не по-євромайськи. Всередині бійці Титану. Плопросили створити периметр і не пускати людей. Міліція станом на 13:17 барикадуються.

 
Фото Дмитра Ларіна 
13:08

Біля Адміністрації президента величезна колона комунальної техніки перекрила Банкову на розі з Інститутською. Станом на 13:00 там страшенна метушня, сюди біжать працівники спецпідрозділів міліції. До них підбігають працівники внутрішніх військ в шоломах. Поряд близько кількох десятків протестувальників. Люди нагадують міліції про присягу, повдіомляє Громадське радіо.

Фото Артема Жавроцького
Фото Артема Жавроцького
Головне на Українській правді