Угода з Росією не вирішить економічних проблем України - МЗС Німеччини

П'ятниця, 20 грудня 2013, 08:31

Угода з Російською Федерацією може допомогти Україні уникнути дефолту, але не вирішить найбільших економічних проблем держави.

Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк Вальтер Штайнмаєр на прес-конференції у Варшаві в четвер після переговорів із главою польського МЗС Радославом Сікорським, повідомляє УНІАН.

"Гроші, які підуть з Росії, дозволять уникнути негайного дефолту країни, але факт того, що Україна не підписала Угоди про асоціацію є свідченням того, що Україна закриває себе перед необхідними реформами для покращення ситуації в країні", - сказав він.

Міністр відзначив, що пропозиція росіян матиме короткостроковий ефект та приведе до ще більшої залежності українців від росіян.

"Довгостроково така пропозиція веде до залежності України, яку можна було б уникнути, якби українці погодилась на пропозицію ЄС", - сказав він.

Штайнмаєр також зауважив, що він обговорював ситуацію в Україні з Сікорським, та вони обоє висловили жаль з того факту, що українська влада вирішила зупинити підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Німецький міністр додав, що пропозиція ЄС залишається в силі, та сама Україна повинна вирішувати, чи підписувати згадану Угоду.

Як відомо, 17 грудня в Москві було оголошено про низку домовленостей Росії та України, зокрема, про зниження вартості російського газу для України до 268,5 долара за тис. кубометрів, а також про придбання Росією євробондів України на 15 млрд доларів.

Президент РФ Володимир Путін уточнив, що уряд Росії ухвалив рішення розмістити в цінних паперах українського уряду частину своїх резервів із Фонду національного добробуту обсягом 15 млрд дол.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування