Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Євромайдану туберкульоз не загрожує - медики

П'ятниця, 20 грудня 2013, 12:52
Санітарно-епідеміологічна ситуація на Євромайдані залишається стабільною, а кількість захворювань не відрізняється від загальної статистики у державі.

Про це у п'ятницю на брифінгу повідомив координатор медичної служби Штабу національного спротиву Олег Мусій, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

За словами медика, повідомлення, які готувало Міністерство охорони здоров’я про начебто загрозу туберкульозу та інфекцій на Майдані, - не відповідають дійсності.

"Протягом двох останніх тижнів за домовленістю з управлінням охорони здоров’я Києва поряд з Майданом працювали два мобільних флюорографи, де учасники акції спротиву могли пройти обстеження. Жодного випадку захворювання з діагнозом туберкульоз не було виявлено", - повідомив Мусій.

Він також розповів, що в місцях ночівлі учасників акції опору – у будівлях КМДА, колишньому Жовтневому палаці, Будинку профспілок - щоденно проводиться дезінфекція приміщень.

"Суттєвих претензій з боку санепідеміологічних служб до нас висловлено не було. На їхнє прохання ми забезпечуємо волонтерів на кухнях разовими рукавичками, шапочками і масками", - наголосив координатор медслужби.

Мусій повідомив, що забезпеченість медслужби персоналом становить майже 90 відсотків.

З огляду на ротацію медперсоналу, він закликав добровольців телефонувати на гарячу лінію медслужби 063-197-03-03 і пропонувати свої волонтерські послуги.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...