Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент перетворився на кульгаву качку – The Economist

Субота, 21 грудня 2013, 13:18

Криза перетворила президента Віктора Януковича на кульгаву качку: після невдалої спроби очистити Київ від мітингувальників барикади стали вищими,  а розкол у провладній еліті очевиднішим.

Про це йдеться у статті впливового британського видання The Economist.

"Угоди, укладені між Росією та Україною, російські та західні ЗМІ називають новою перемогою Володимира Путіна та черговою поразкою Заходу", - зазначає видання.

"Однак, придивившись, і "перемога" Путіна (після домовленостей у Москві 17 грудня), і "програш" Європи, здаються менш очевидними. Ймовірно, Янукович ніколи не збирався підписати угоду з ЄС. Прикидаючись, він міг укласти угоду з Путіним, який погодився надати гроші без зобов'язань Януковича приєднатися до Євразійський митного союзу", - зазначає видання.

Також у матеріалі підкреслюється  ані Янукович, ані Путін, ані лідери ЄС не врахували можливої реакції українців, які вийшли на вулиці за останній місяць.

"Обурені тим, що Янукович торгує майбутнім країни заради власної вигоди, вони ще більше повстали, коли він використовував насильство щодо студентів .... Після марної спроби Януковича очистити вулиці 11 грудня, барикади стали вище, дух на Майдані став більш рішучим, а розкол всередині української еліти став більш помітним. Криза перетворила Януковича на кульгаву качку", - зазначає видання.

На думку The Economist, політика Путіна, який поставив собі за мету відродити Радянський Союз, не виглядає надто вдалою.

Видання висловлює упевненість у тому, що "отруйна антиукраїнська пропаганда на державному телебаченні", призначення "скаженного антизахідного та антиукраїнського пропагандиста" Дмитра Кісєльова главою нового уряду інфослужби РІА Новости, що "є ознакою деградації режиму", допоможе відшхтовхнути Україну від Москви.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування