МЗС РФ: угода з Януковичем - "підтвердження євразійських інтеграційних процесів"

Субота, 21 грудня 2013, 15:55

Росія хотіла б бачити Україну учасником євразійських інтеграційних процесів, і російсько-українські домовленості від 17 грудня підтверджують взаємний настрій на конструктивну роботу.

Про це в інтерв’ю заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров, пише "Інтерфакс".

"Євразійські інтеграційні структури відкриті і для інших партнерів із СНД. Зрозуміло, ми зацікавлені бачити учасником цих процесів Україну при розумінні, що це - вибір українського народу", - зазначив Лавров.

За його словами, результати засідання Російсько-української міждержавної комісії 17 грудня в Москві "стали наочним підтвердженням взаємного налаштування на конструктивну роботу".

"Великим внеском у зміцнення регіональної та міжнародної стабільності стали інтеграційні зусилля Росії, Білорусі та Казахстану в рамках Митного союзу та Єдиного економічного простору", - додав глава МЗС РФ.

Також Лавров підкреслив, що з 2015 року євразійська інтеграція має перейти на новий щабель зі створенням Євразійського економічного союзу.

Як відомо, раніше заступник міністра закордонних справ РФ статс-секретар Григорій Карасін зазначив, що на початку наступного тижня у Москві відбудеться Вища євразійська рада, в якій візьмуть участь президенти України, Білорусі та Казахстану.

17 грудня у Москві відбулося засідання міждержавної комісії за участі президентів РФ та України. За підсумками роботи  сторони підписали план дій щодо врегулювання торговельних обмежень у двосторонній торгівлі на 2013-2014 роки, Україні надано 15 мільярдів доларів комерційного кредиту, а ціну на газ планується знизити з 400 доларів до $268,5.

Як заявив президент РФ Володимир Путін, питання про приєднання України до Митного союзу на зустрічі в Москві не обговорювалося.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування