Україну привітали з Новим роком: 2014-й не має стати "роком паузи"

Субота, 21 грудня 2013, 22:22

Наступний рік не має стати "роком паузи" - він має стати роком руху вперед, роком нелегкого вибору, щоб остаточно визначити курс для довгострокової економічної стабільності.

Про це йдеться у статті надзвичайного і повноважного посла США в Україні Джеффрі Пайєтта, розміщеній на сайті посольства США.

"Україна не зможе з цим упоратися, якщо уряд не займеться структурними економічними проблемами, які створили нинішню економічну кризу. Немає стійкої альтернативи новій угоді з МВФ і, якщо відповідні реформи буде проведено, то США рішуче підтримають таку угоду", - зазначив Пайєтт.

Також він заявив: навколо угоди з Росією багато таємниць, зокрема щодо того, які наслідки вона матиме для економіки і безпеки України.

"Закликаю уряд до прозорості й повної відповідальності за угоди, які він підписує від імені українського народу", - додав посол США.

Також він зазначив: президент Віктор Янукович має змогу розібратися з питаннями, які непокоять усіх громадян, здійснити реальні реформи і привести країну до тіснішої інтеграції з Європою.

"Люди вимагають цього, і президент не раз заявляв, що зобов’язується вести Україну європейським курсом. Цей курс не має суперечити надійним торговельним відносинам з Росією. Це не є грою "хто кого переможе", - підкреслив Пайєтт.

 "Новий рік має бути весь спрямований на досягнення кращого майбутнього... це те, що я сподіваюся побачити в Україні в 2014 році", - додав він.

Разом з тим він застеріг владу: відтермінування дій із розв’язання економічних і фінансових проблем до 2015 року не допоможе Україні й робитиме її ще вразливішою, ніж будь-коли.

"Сподіваюся на широке, без неприйнятної риторики й тактики шантажу, обговорення угоди про асоціацію з ЄС, що допоможе пояснити найширшій українській аудиторії, як багато можна виграти від європейської інтеграції", - підкреслив Пайєтт.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News