ДАІ попереджає водіїв: Пересуватися колоною більше п’яти - заборонено

Понеділок, 23 грудня 2013, 10:03

ДАІ попереджає водіїв у Києві про відповідальність за рух колонами, а також за блокування шляхів.

Про це йдеться на сайті ДАІ і розраховано на активістів автомайдану.

"У деяких ЗМІ з’явились заклики до громадян України найближчим часом виїхати на транспортних засобах в урядовий  квартал (вулиці Банкова, Лютеранська, Грушевського, Інститутська, Шовковична, Круглоуніверситетська)", - йдеться у повдіомленні.

"Зрозуміло, що масовий виїзд до центральної частини міста на транспорті призведе до значних ускладнень у дорожньому русі і може паралізувати подальше пересування  всього транспорту. Тому, нагадуємо  ініціаторам подібних закликів, що на підставі ст. 10 Закону України "Про міліцію", з метою виявлення, запобігання і припинення кримінальних та адміністративних правопорушень, міліція відповідно до своїх завдань зобов’язана вживати профілактичних заходів, виявляти причини й умови, що сприяють вчиненню правопорушень, вживати в межах своєї компетенції заходів щодо їх усунення", - зазначили у ДАІ.

 

Крім того у повідомленні попередили, що "за порушення вимог п. 32. 1. ПДР передбачена відповідальність згідно  статті 125 КУпАП, йдеться про те, що забороняється рух колон у складі більше як 5 механічних транспортних засобів без узгодження з Державтоінспекцією".

"Нагадуємо, що блокування транспортних комунікацій, доріг, шляхів сполучення, відповідно до ст. 279 КК України, тягне за собою кримінальну відповідальність та карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років", - зазначили у ДАІ.

Тому Державтоінспекція нагадує про відповідальність за вищевказані порушення і звертається до водіїв не ускладнювати рух собі та своїм колегам.

Між тим активіст автомайдану Дмитро Булатов у своєму Facebook назвав це "брєдом", оскільки "за законом вони не мають права вас карати".

"Вони намагаються залякати автомобілістів у різні способи. Ви маєте право не виходити з машини, не давати в руки даішників документи. І я прошу вас не підписувати жодних документів, а також вимагайте пояснення причин зупинки і знімайте це на відео", - зазначив він.

"Наші адвокати напишуть коротку інструкцію по тому, як треба поводитись, якщо вас зупинили даішники", - додав він і надав телефони адвокатів, які можна знайти на сторінці Facebook автомайдану.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування