Янукович підписав закон про звільнення євромайданівців

Понеділок, 23 грудня 2013, 17:12

Президент Віктор Янукович підписав закон, згідно з яким мають бути звільнені всі євромайданівці.

Про це повідомив глава Адміністрації президента Сергій Льовочкін, повідомляє прес-служба глави держави.

За його словами, закон "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань" підписаний главою держави в редакції, яка надійшла до АП.

Закон направили на опублікування.

Як відомо, 19 грудня Верховна Рада проголосувала за звільнення від кримінального переслідування учасників масових акцій. Проект звільняє від відповідальності осіб, які були учасниками акцій протесту з 21 листопада до дня набрання чинності закону.

30 листопада, близько 4-ї ранку, "Беркут" силою розігнав Майдан Незалежності від мітингувальників, що виступали проти непідписання угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Вдень 30 листопада тисячі українців самоорганізувалися та вийшли на Михайлівську площу, щоб висловити свій протест проти силового розгону мирного мітингу.

1 грудня у Києві відбулося Віче, організоване опозицією, на яке вийшло кількасот тисяч людей.

Пізніше учасники протесту зайняли частину будівлі Київської міськадміністрації, Будинок профспілок та колишній Жовтневий палац.

У той самий день на вулиці Банковій біля адміністрації президента відбулася сутичка між силовиками та мітингувальниками.

Пізніше проти учасників акцій протесту почалися репресії та кримінальне переслідування.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News