Засідання Київради тривало 10 хвилин

Вівторок, 24 грудня 2013, 08:58

Секретар Київради Галина Герега закрила у вівторок сесію Київради через 10 хвилин після відкриття.

Про це повідомляє УНІАН.

За її словами, в таких умовах Київрада працювати не може і тому вона запропонувала закрити засідання, незважаючи на пропозиції депутатів оголосити перерву.

Після цього в залі пролунав гімн і Герега без коментарів залишила залу, де проходило засідання. Представників ЗМІ запросили на брифінг.

До зали, де проводилось засідання, зайшли близько 20 народних депутатів від "Свободи" і "Батьківщини". Вони вимагають пояснити, чому їх не пускали на засідання.

Трибуна, на якій перебувала Герега, була оточена представниками ЗМІ та народними депутатами.

Як пояснив представник фракції "УДАР" у Київраді Андрій Странніков, ніякого конфлікту та вибивання дверей не планувалось. Народні депутати лише хотіли виступити перед депутатський корпусом Київради і висловитись щодо його легітимності, а також по окремих питаннях порядку денного. Але зачинені двері та охорона спричинили цей конфлікт, сказав він.

Таким чином, у вівторок депутати Київради не розглянули жодного питання порядку денного. Вони встигли лише взяти за основу цей порядок.

На засіданні Київради у президії поряд з Герегою також перебував в. о. голови КМДА Анатолій Голубченко. Закриваючи сесію, Герега звернулась до Голубченка з проханням організувати розслідування з приводу зриву сьогоднішнього засідання сесії Київради.

Як повідомлялося, у порядку денному на вівторок було лише п’ять проектів рішень. Вони стосувалися вирішення бюджетних питань, приведення деяких нормативних актів у відповідність до змін у законодавстві та прийняття звернення депутатів Київради до киян.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування