Рибак Януковича "не почув" і позачергово скликати Раду не буде

Середа, 25 грудня 2013, 12:39

Голова Верховної Ради Володимир Рибак не має наміру скликати позачергове засідання Ради для прийняття державного бюджету на 2014 рік раніше, ніж 16 січня.

Про це він сказав на прес-конференції, повідомляють "Українські Новини".

"А на позачерговій сесії що розглядати? Який бюджет?.. Є регламент, є постанова, яку було прийнято конституційною більшістю. Так яке може бути позачергове засідання для розглядів бюджету", - сказав він.

Рибак озвучив, що підтримує думку президента Януковича про те, що бюджет повинен бути прийнятий до 31 грудня, але вважає, що парламент не зможе цього зробити, оскільки отримав законопроект лише 19 грудня.

На думку Рибака, депутатам необхідно вивчити документ і внести в нього всі необхідні поправки, після чого вже усвідомлено приймати законопроект.

За його словами, уже зараз внесено багато поправок у держбюджет, більшість із них про фінансування органів місцевого самоврядування.

Також голова Ради повідомив, що в січні всі необхідні виплати будуть здійснюватися за рахунок 1/12 коштів державного бюджету на 2013 рік, тому прийняття бюджету 16 січня не створить великих проблем.

Рішення приймати документ 16 січня є, на думку Рибака, найбільш оптимальним, оскільки воно не буде поспішним.

У такому випадку, на думку Рибака, держбюджет зможе виконуватися з 1 лютого 2014 року.

23 грудня Янукович у ході наради з Азаровим і Рибаком заявив, що вважає за необхідне прийняття держбюджету-2014 рік до Нового року.

19 грудня Рада вирішила прийняти в цілому законопроект про державний бюджет на 2014 рік 16 січня.

Опозиціонер Микола Томенко сказав, що Партія регіонів не зможе забезпечити наявність своїх депутатів на позачерговому засіданні ВР для розгляду держбюджету на 2014 рік, оскільки вони "вже роз’їхалися святкувати".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування