Луценко: замість штурму Майдану режим "почав загальноукраїнську Врадіївку"

Середа, 25 грудня 2013, 13:38

Лідер руху "Третя українська республіка" Юрій Луценко констатував, що режим перейшов до нової тактики: замість штурму Майдану він "почав загальноукраїнську Врадіївку".

Про це він сказав в ефірі радіо "Свобода".

На його думку, те, що президент Віктор Янукович вирішив взяти на контроль розслідування жорстокого побиття журналістки і громадської активістки Тетяни Чорновол означає, що він покриває виконавців.

"Це погана ознака. Коли президент каже: я аплодую Майдану, то аплодисменти приходять із кийками. Тому, коли президент бере щось на контроль – це означає, що він покриває своїх виконавців зі своєї хижої зграї", – сказав Луценко.

За словами екс-міністра, він не вірить ні в яке розслідування доти, поки міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко є частиною цього розслідування.

У свою чергу голова фракції ВО "Свобода" Олег Тягнибок рекомендує мітингувальникам проти влади вночі не виходити поодинці за межі території Євромайдану в Києві.

Про це він сказав на брифінгу у середу, повідомляють "Українські Новини".

"Ми можемо тільки порекомендувати нашим активістам поодинці за межі Євромайдану не ходити. Навіть кияни, які повертаються на ночівлю, робіть це разом. Тому що влада організувала полювання на активістів Євромайдану", - сказав він.

На думку Тягнибока, нападами на протестувальників влада хоче залякати людей.

"Але чим більша дія, тим більшою буде протидія. І ці факти ще більше виводять людей на вулицю", - підкреслив депутат.

На думку Тягнибока, побиття журналістки Тетяни Чорновол є замахом на її життя.

Також депутат зазначив, що зараз влада залякує не тільки активістів, а й членів їхніх родин, у тому числі дітей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...