ЄС стурбований можливим спотворенням результатів виборів у 5 округах

П'ятниця, 27 грудня 2013, 09:43

Євросоюз стурбований можливим спотворенням результатів повторних виборів до Верховної Ради в 5 одномандатних округах і закликав Україну продовжити реформування виборчого законодавства.

Про це йдеться в заяві Представництва ЄС з приводу виборів, які відбулися 15 грудня.

"Представництво ЄС в Україні приймає до уваги офіційні результати повторних виборів у 5 одномандатних округах, які відбулися 15 грудня", - йдеться в документі.

У ЄС нагадують, що проведення виборів відповідно до міжнародних стандартів є однією з основних спільних цінностей, на яких базуються європейські прагнення та європейський вибір України.

"В даному контексті, представництво з занепокоєнням взяло до уваги повідомлення про порушення під час виборів та можливе викривлення результатів голосування", - зазначають у заяві.

Українську владу закликають провести детальне розслідування можливих порушень та продовжити реформування виборчого законодавства та практики у відповідності до рекомендацій Бюро з демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ та Венеціанської Комісії.

Крім того, зазначається, що представництво ЄС очікує на кінцеву оцінку виборів від експертної групи з виборів БДІПЛ/ОБСЄ.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування