Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Формувати баланс газу в Україні буде людина Фірташа і Бойка

П'ятниця, 27 грудня 2013, 12:27

Міністерство енергетики та вугільної промисловості надало ПАТ "Укртрансгаз" функції оператора єдиної газотранспортної системи України.

Про це, як повідомляє ZN.UA, йдеться в наказі міністерства, оприлюдненому на сайті відомства.

Як зазначено в тексті документа, наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування. Разом з тим поки невідомо, коли це буде зроблено.

Відповідно до наказу, на "Укртрансгаз" покладено виконання функцій оператора ГТС, а також відповідальність за розробку прогнозного річного балансу надходження та розподілу природного газу в Україні, а також відповідних місячних балансів.

Головою "Укртрансгазу" є Сергій Винокуров. Він очолив "Укртрансгаз" в 2010 році після призначення Бойка главою Міненерго. При цьому раніше Винокуров довгі роки очолював структури, що належать Дмитру Фірташу, - був виконавчим директором OstChem Holding і керував заводом "Кримсода" .

Саме Винокуров буде тією людиною, яка розподіляє ліміти газу для обл- і міськадміністрацій.

Як відомо, юридичним оператором української "труби" був "Нафтогаз України". Тепер же він остаточно втратить функції оператора і суб'єкта формування газових балансів.

Раніше міністр Едуард Ставицький пообіцяв, що результати оцінки вартості ГТС будуть відомі "в перших числах" січня 2014 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування