Через зрив угоди з ЄС і Євромайдан Януковича "поклали" на ковзанку

Понеділок, 30 грудня 2013, 20:57

Центральний офіс Радіо Свобода зробив своєрідний рейтинг світових лідерів, в який потрапив і президент України Віктор Янукович.

Рейтинг зветься "Фігурне катання або падіння. Озираючись на світових лідерів 2013".

У рейтингу відображені 10 відомих особистостей, зокрема Папа Римський, президент Ірану Хасан Рухані, президент Росії Володимир Путін, президент США Барак Обама, прем’єр Туреччини Реджеп Ердоган, тощо.

Таким чином, на фоні наближення Олімпійських ігор, видання вирішило показати, хто був чемпіоном року, а хто закінчив катання падінням.

Ті, хто впорався з завданнями у 2013 році, зображені на ковзанці стоячи, є кілька лідерів, які не утрималися на ногах.

Янукович відображений 9-м у рейтингу. На ілюстрації він лежить на ковзанці.

"Зіткнувшись з дефіцитом бюджету, президент України, однак, виявив бажання прийняти короткострокові наслідки роздратування Росії через підписання Угоди про асоціацію з ЄС у листопаді", - зазначають у рейтингу.

"Після тиску з Москви він порушив обіцянку в останній момент, чим викликав колосальні протести у Києві, які вивели близько 500 тисяч людей на Майдан. Янукович опинився між ЄС та Росією, в той час як тисячі демонстрантів вимагають його відставки. Остання домовленість з Росією про 15 кредит мільярдів доларів  та знижки на газ тимчасово дозволили йому трохи вгамувати бурю", - зазначає Радіо Свобода.

Клікніть для збільшення 

Лідером у рейтингу є Папа Римський, обраний цього року. Він запам'ятався тим, що відмовляється від привілеїв, їздить на автобусі, тощо.

Путін опинився на 4 сходинці в тому числі завдяки тому, що він зірвав переговори ЄС з Україною.

"За допомогою каральних дипломатичних важелів він зірвав плани ЄС по підписанню угоди про асоціацію з Україною та Вірменією, а також запропонував притулок американцю Едварду Сноудену", - зазначає Радіо Свобода.

Щоб побачити повну інфографіку, клікніть тут

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...