СБУ передумало викликати активістку через її дописи у Facebook

Понеділок, 30 грудня 2013, 21:32

СБУ заперечує інформацію про виклик на допит активістки за повідомлення на її сторінці у Facebook із закликом до збройного повстання в Запорізькій області.

Про це сказано в повідомленні прес-служби СБУ, передають Українські новини.

У документі наголошується, що 25 грудня близько 10:35 Катерина Коротченко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook розмістила пост з фотографіями журналістки Тетяни Чорновол, підписаний наступними словами: "Давайте надалі мирно стояти, створювати надзвичайно важливі об'єднання "Майдан", поки нас всіх не вб'ють. Ось до чого призводять мирні протести. Тут вже не протести потрібні, а революція - зі зброєю і боротьбою".

Далі, з інтервалом 10 хвилин, Коротченко розмістила наступний пост, підтриманий низкою інших користувачів, такого змісту: "Хто підкаже, де в Запоріжжі можна записатися на уроки стрільби?"

Близько 17:50 був розміщений запис: "Шановні українські чоловіки, видимо, настав час брати зброю, ви як думаєте?"

Співробітники СБУ зв'язалися телефоном з Коротченко для дачі пояснень.

У ході розмови активістка сказала, що у своїх висловленнях вона намагалася звернути увагу представників правоохоронних органів до дієвого захисту законних прав і інтересів громадян і суспільства, і не мала на меті здійснювати заклики, спрямовані саме на насильницьку зміну або скинення конституційного ладу або на захоплення державної влади.

Вона також погодилася прийти в управління СБУ в Запорізькій області для дачі більш розширених показань за цим фактом.


Однак 26 грудня зазначені записи були вилучені зі сторінки Коротченко, у зв'язку із чим необхідність дачі показань відпала.

За повідомленнями ЗМІ, у понеділок в управління СБУ в Запорізькій області для дачі показань була викликана активістка Коротченко за розміщення постів на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook із закликом до збройного повстання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News