Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українцям пояснили, що зниження тарифів на тепло їм не світить

Вівторок, 31 грудня 2013, 17:29

Підстав для перегляду тарифів на послуги з теплопостачання для населення немає, оскільки при розрахунку тарифів на теплову енергію для потреб населення використовується вартість природного газу українського видобутку.

Про це на брифінгу повідомив голова Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сфері комунальних послуг Валерій Саратов, передає УНІАН.

"При розрахунку тарифів на теплову енергію, що використовується для потреб населення, використовується вартість природного газу українського видобутку (разом із ПДВ, це 1309 грн/тис. куб. м). Як бачите, вартість російського газу по 2448 гривень за тисячу кубометрів, яку встановила НКРЕ, вища за ту, що використовується зараз", - сказав Саратов.

"Тому у комісії зараз відсутні підстави для перегляду тарифів на теплову енергію для населення", - зазначив він.

Як відомо, після підписання "московських угод" про знижку на газ опозиція закликала уряд Януковича зменшити всі тарифи в Україні.

Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул заявляв, що в наступному році ціни на газ будуть знижуватися для підприємств бюджетної сфери та промисловості, а не для населення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...