Прокуратура: у затриманих під АП була зброя і все для "коктейлів Молотова"

Середа, 4 грудня 2013, 10:35

Прокуратура стверджує, що 9 арештованих за підозрою в участі у заворушеннях біля Адміністрації президента використовували гумові кийки, палиці та сльозогінний газ.

Про це йдеться у повідомленні прокуратури Києва.

Раніше Шевченківський райсуд столиці обрав запобіжний захід у вигляді арешту 9 підозрюваним, яким інкримінується участь у масових заворушеннях біля Адміністрації президента, за ч. 1 ст. 294 КК України.

"Встановлено, що 1 грудня під час акції біля будівлі Адміністрації президента на вул. Банковій, вказані особи, використовуючи гумові кийки, палиці та сльозогінний газ, провокували сутички з міліціонерами, наносили їм тілесні ушкодження, а також підбурювали інших учасників мітингу на порушення громадського порядку", - сказано в повідомленні.

"Також учасниками заворушень були пошкоджені металеві конструкції, які використовувалися працівниками міліції для стримування агресивно налаштованих мітингувальників", - додає прокуратура.

За твердженням правоохоронців, "для вчинення заворушень та нападу на працівників міліції зловмисники заздалегідь підготували екіпіровку для власного захисту, а саме бронежилети, шоломи та захисні щитки". 

"Крім того, у деяких з них вилучено матеріали для виготовлення "коктейлів Молотова", пневматичну зброю, ножі та газові балончики" - заявляє прокуратура.

Як повідомлялося, під час мітингу під Адміністрацією президента 1 грудня діяли провокатори, через яких "Беркут" бив без розбору присутніх, включаючи журналістів та безневинних людей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування