Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчук заїкнувся про референдум: "На Майдані навряд чи більше 1% населення"

Понеділок, 9 грудня 2013, 10:07

Віктор Медведчук вважає, що опозиція намагається вчинити переворот, прикриваючись мітингами, хоча на референдумі процедури, необхідні для зближення з ЄС, не отримають достатньої підтримки.

Про це йдеться в його замітці, опублікованій у газеті "Комерсант-Україна".  

"Те, що не підписав Янукович, не просто угода про якусь абстрактну асоціацію (з Євросоюзом). Це – смертний вирок незалежності України", - продовжує стверджувати Медведчук.

Він наполягає, що проект угоди передбачав створення ради асоціації й комітету та підкомітетів асоціації – по суті, "органів управління Україною ззовні".

"Верховна рада була б фактично перетворена на суто декоративний орган, рішення якого не значать нічого без схвалення купки бюрократів із Києва й Брюсселя", - зазначає Медведчук.

"Підписання угоди такого змісту суперечило б Конституції", - запевняє він, посилаючись на висновок центру "Правова держава", до якого сам і причетний.

За словами Медведчука, "якби президент підписав цей документ, він із юридичного погляду вчинив би акт зради батьківщині".

Він нагадує, що ч. 2 ст. 9 Конституції мовить, що укладання міжнародних угод, які суперечать Конституції України, можливе лише після внесення відповідних змін до Конституції – а поправки до основного закону вносяться не менш ніж двома третинами складу Верховної ради й затверджуються на референдумі

"Саме воля народу України і є остання інстанція. Не президента, не Ради й навіть не Майдану – бо при всьому масштабі мітингів кількість його учасників навряд чи більша 1% населення країни", - заявляє Медведчук. 

"Але саме використовуючи цих людей, більшість яких, я певен, проекту угоди не читали, лідери опозиції намагаються визначити долю цілого народу. Те, що вони замислили, є державний переворот, прикритий гарними словами про "європейське майбутнє для дітей" і "мрію жити в Європі", - стверджує він. 

При цьому, на думку Медведчука, мріяти в контексті асоціації з ЄС немає про що: про безвізові поїздки в країни ЄС в угоді "сказано лише найзагальнішими словами", роботи для українців там – при безробітних європейцях – не буде, а українська промисловість може не встигнути стати конкурентоспроможною.

За його словами, ЄС пропонує Україні "шок без терапії", при цьому "з моменту підписання угоди всі питання взаємин із третіми країнами, що стосуються торговельної політики, Україна повинна буде узгоджувати з ЄС, – тож перспективи розвитку відносин із Митним союзом "гнітючі".

Медведчук наводить аргументи на користь Митного союзу з Росією й ремствує, що "головний сенс підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС – виключення можливості її участі в євразійському інтеграційному процесі", і після її підписання економічні зв'язки з Росією "по всіх секторах економіки" погіршаться.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування