Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Львові заради забудови "регіонала" розібрали пам’ятку архітектури

П'ятниця, 10 січня 2014, 14:10

У Львові зруйнували пам’ятку архітектури – шпиталь Шептицького.

Як повідомляють "Варіанти", 10 січня, о 7.00, на вулицю Озаркевича, 4, заїхала техніка і забудовник почав розбирати пам'ятку архітектури.  

Біля місця події виникла штовханина, частину журналістів представники охоронної фірми забудовника не пустили на подвір'я. Згодом на місце подій прибула міліція. 

Голова Львівської обласної організації Українського товариства охорони пам’яток історії та культури Андрій Салюк почав переговори із забудовником.

Навколо розібраної пам'ятки архітектури звели чавунний паркан.

Львів, Озаркевича,4. Фото - Лесь Панчишин, Варіанти
Львів, Озаркевича,4. Фото - Лесь Панчишин, "Варіанти"

На Озаркевича, 4, у Львові нардеп-регіонал Володимир Зубик планує звести забудову.

Шпиталь Шептицького є пам'яткою архітектури, історії та містобудування, тому забудовник не має права зносити або руйнувати ці приміщення, але має берегти або ж відновлювати.

Нещодавно "Розвиток нерухомості", до якої причетний Володимир Зубик, звернулась з листом до благодійної організації "Шпиталь ім. Митрополита Андрея Шептицького" з проханням про звільнення приміщення на вулиці Озаркевича, 4-а.

Ухвалу, яка узаконила надання земельної ділянки під забудову на вулиці Озаркевича 4-а Володимиру Зубику, у червні підписав міський голова Львова Андрій Садовий.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування